Aras Arslan Özür Diledi

Aras Arslan Özür Diledi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Aras Arslan Özür Diledi

Şile CHP'nin sahte üye iddialarına, AK Parti'den ıslak imzalı cevap

Aras Arslan Özür Diledi

Geçtiğimiz günlerde CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan ve parti yöneticilerinin düzenledikleri basın toplantısında, çarpıcı açıklamalarda bulunarak mükerrer üyelikler konusunda, bir grup CHP'linin AKP üyesi olduğu iddialarına, Ak Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı'dan ıslak imzalı cevap geldi.

İlhan Ocaklı basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Sizlere ne aktarılıyorsa sizler de onu aynen yazıyorsunuz. Burada benim sizler ile paylaşacağım konuların cevaben aktarılacağını düşünerek bu açıklamayı yapmayı uygun buldum. Biz Ak Parti Şile İlçe Teşkilatı olarak İstanbul ilinde üye çalışmaları konusunda birinci sıradayız. % 32'ye varan seçmen bazında bir üye çalışmamız var. Yani, yaklaşık 7200 kişinin üzerinde olan bir üye sayımız var. Geçtiğimiz günlerde 47 kişiden oluşan mükerrer üyelikler konusu gündeme geldi. Bakın Şile İlçe Teşkilatı olarak 7200 kişiden oluşan üye sayısından bahsederken bir teşkilatın 47 kişilik bu tarz üyeliğe ihtiyacı olacağını sanmıyorum” dedi. Ocaklı, açıklamasının devamında; “Üzüldüğüm ise, ilçe başkanı olarak MHP İlçe Başkanı ile birlikte CHP ilçe başkanının mekanına giderek dostane bir ziyarette bulunduk. Kendileriyle güzel bir dostluğumuzun olduğuna inanıyorum. Ancak bu mükerrer üyelikler hakkında bütün ilçe başkanlıklarına yazılar gitti. Tüm ülke genelinde öyle üyeler var ki, bize geliyor üye oluyor, sıkılıyor veya çalışmaları beğenmiyor gidiyor, CHP veya başka bir siyasi partiye üye oluyor. Sonra tekrar bize geliyor. Çünkü bunun yasal olarak bir kısıtlaması yok. Normal şartlarda bu kişilerin üyelikten istifa etmesi ve sonrasında bir başka partiye üye olunması doğru olanıdır. Ancak ne yazık ki bu durum nedeniyle bugün bunları yaşamaktayız.

Bakın o toplantıda özellikle adları geçen üç kişi vardı: Sevda Özgün, Cevat Gül ve Şahmettin Yılmaz. Adı geçen bu kişilerden, Sevda Özgün 19 Aralık 2002, Cevat Gül 21.03.2011, Şahmettin Yılmaz ise 13.10.2003 tarihinde partimize üye olmuştur” dedi...

İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, bir teşkilatın oturduğu yerden seçmen listelerine bakarak veya sağlık taramalarında TC kimlikleriyle üye kaydettiği iddialarını şaşkınlıkla karşıladıklarına da dikkat çekti.


""

Başkan Ocaklı bu konuda da yaptığı açıklamada; “Ak Parti Genel Merkezin Akbis (Ak Parti Bilgi Sistemleri) sisteminde bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda CHP ilçe sekreterinin 19 Aralık 2002 yılında 19 Mayıs Mahallesi adresli, Nida Bergut referansı ile Akbis sisteminde Kadıköy ilçe teşkilatında üye olduğu ortaya çıktı. Sizinle yapılan basın toplantısında ilçe teşkilatının arandığı söyleniyor. ‘İlçe teşkilatında  parti ile ilgili bilgilerin veya üye kimlik bilgileri, üyelik formlarının arşivde veya genel merkezde olduğu' gibi birtakım ifadeler geçiyor. Bu ifadeler adı geçen kişinin tamamen üye olduğu, ilçe ile alakalı açıklamalardır. Adı geçen diğer arkadaşlardan Cevat Gül, ilçe başkanının referansı ve İsmail Yıldırım'ın önerisi ile; Şahmettin Yılmaz ise Alacalı Köyü temsilcimiz İlhan Çakır'ın önerisi ile belirtilen tarihlerde Ak Parti'ye üye olmuşlardır. Bu arkadaşlarımızın güya Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın kapısından içeriye girmediği ve buna rağmen üye oldukları söyleniyor. Her şey ortada, bakın o mükerrer dedikleri üyelerin ıslak imzalarını sizlere sunuyorum” dedi. Başkan Ocaklı, ayrıca bu listede adı geçen tüm arkadaşların üyeliklerinin düştüğüne de dikkat çekti.

İlçe Başkanı İlhan Ocaklı açıklamasının devamında; “Burada en dikkat çekici olay, CHP ilçe sekreterinin olması. Bu kardeşimiz CHP ilçe sekreteri olması hasebi ile dikkat çekiyor. Siz basın mensuplarına toplantıda, ilçeyi aradıklarını söylemişler. Sizler de haklı olarak bizi aradıklarını zannetmişsiniz. Bizi aramadılar, ancak Kadıköy İlçe Teşkilatımızı aramışlar. Ama bunu size neden açıkça söylemiyorlar anlamadım. Ben Sevda kardeşimizi aradım ve kendisine sordum: ‘Siz bizi aradınız mı?' diye.  O da, ‘Yok başkan, biz Kadıköy İlçe Teşkilatı'nı aradık' dedi. Ayrıca ‘Diğer arkadaşlar ile ilgili bizi arayan oldu mu?' diye kendi sekreteryama soruyorum, ‘Kimse bizi aramadı başkanım' diyor arkadaşlarım. Ama size ‘ilçe teşkilatını aradık' dediler. Ben kayıtları dinledim” sözü dikkat çekti. Ayrıca CHP İlçe Başkanı Aras Arslan'ın kendisini aradığını söyleyen İlhan Ocaklı; “Evet Aras Arslan beni aradı ve benden özür diledi ve ‘amacım seni kırmak değildi' dedi. Ben de kendisinin samimiyetine inanmak istiyorum ama eğer hakikaten samimi olsa idi basın açıklamasından önce beni arardı, diye düşünüyorum” diyerek CHP İlçe Başkanı Aras Arslan'a sitemde bulundu.

Partilerin karşılıklı birbirlerini suçlamaları karşısında Şile halkı, son aylarda siyasilerden gelen bu tür karşılıklı açıklamalar ile ilgili, yaklaşan yerel seçim öncesi, ilçede siyasi havanın yavaş yavaş ısınmaya ve hareketlenmeye başladığını söyleyerek, seviyeli siyasetin göz önünde tutulması gerekliliğine dikkat çekiyor.

Haber: Nurcan Kırcalı

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3