AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan.

01 Temmuz 2014 Salı 12:11
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan.

AK Parti, ATO Congresium'da düzenlenecek toplantıda Cumhurbaşkanı adayını açıklıyor. Toplantı öncesinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenirken, 180 Başbakanlık korumasının görev yaptığı belirtiliyor. Toplantıya, 4 bin kişi davet edildi. 250 yerli ve yabancı gazetecinin akreditasyonu yapıldı. 21.-22.-23. dönem milletvekillerinin hepsi toplantıya davet edildi. AK Parti genel başkan yardımcılarının tamamı toplantıya katılıyor. Davetlilerin akreditasyonun yapılmasının ardından her bir davetli için ayrı renkte koltuk ayrıldı, davetliler kendileri için ayrılan yere oturuyor. Salon yavaş yavaş dolmaya başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona girdi. 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile program başladı.

Erdoğan hakkında hazırlanan film salondakilere izletiliyor.

Mehmet Ali Şahin konuşması için kürsüye çıktı.

Hatırlayacaksınız 2007 yılında biz AK Parti olarak meclis iç tüzüğüne uygun olarak hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir şekilde öne sürülemeyen şartlar biz cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman öne sürüldü. Hukuk ayaklar altına alındı.

Ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa eğmedik, eğemezdik.

Öncelikle anayasayı değiştirmek suretiyle, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlayacak değişikliği gerçekleştirdik.

Biliyorsunuz bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz grubumuzdaki tüm vekil arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Evet tüm milletvekili arkadaşlarımızın.

İmzalarıyla ittifaklarıyla cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı adayı genel başkanımız başbakanımız İstanbul milletvekili Recep Tayyip Erdoğan. Adayımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Son Güncelleme: 01.07.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72