Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Molaloğlu: İstanbul’da en fazla üyeye sahip ilçeyiz

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu kongreden sonra yerel basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Molaloğlu: İstanbul’da en fazla üyeye sahip ilçeyiz

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu kongreden sonra yerel basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

02 Şubat 2021 Salı 10:03
Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Molaloğlu: İstanbul’da en fazla üyeye sahip ilçeyiz

Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Murat Uçar, Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşcı, Gençlik Kolları Başkanı Burak Çiftçi ile yerel basın mensupları ile bir araya gelen ilçe Başkanı Mahmut Emin Mollaoğlu hem gündemi değerlendirdi hem de basın mensupların sorularını cevapladı.

“’Ümraniyede’de sıkıntı yok’

İlçe Başkanı Mollaoğlu’’ En büyük avantajımız yıllardır burada siyaset yapmamız. 13.5 sene belediye başkanlık görevinin ardından şimdide ilçe başkanlığı görevi ile halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Gayretli çalışmalarımızın sonucu İstanbul’un en fazla üyeye sahip ilçesiyiz.. Pandemi birçok konuya engel oldu. Ama biz hiçbir toplantımızı ara vermedik. Her zaman sahadayız. Her gün de ilçede olan bir ilçe başkanıyım. Telefonum 24 saat açık olduğunu da belirtmek isterim’’

“Halkımız bazı konularda daha duyarlı olmalı”

Ümraniye’deki güncel konulara da değinen Başkan Mollaoğlu, ‘’Ümraniye son 20 yılda hızlı bir yapılaşma içine girdi. Elbette bu hızlı yapılaşma bazı sorunları da beraberinde getirdi. Ancak biz belediye olarak bu sorunların çoğunu çözdük. Kazım Karabekir Mahallesi, 2B statüsündeydi. Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımız oranın tapularını verdi ve ciddi bir emsal artışı oldu. Ama insanlar daha fazlasını istiyor. İnsanımızda bir doyumsuzluk var. Bir trafik sorununda bahsediliyor. Belediyelerimizin trafik düzenleme yetkisi yok. Bizim zabıtalarımız Ginger ile denetim yapıyordu, daha sonra bize yazı geldi bu sizin yetki alanınız dahilinde değildir diye. Maalesef belediye olarak kaldırmak zorunda kaldık Öncelikle sağlı sollu parklanmanın önüne geçmemiz gerekiyor. Otoparklar gün içerisinde yarı yarıya boş kalıyor. İnsanlarımıza araçlarını otoparklara çekmeyi öğretemedik. Gelişmiş ülkelerin tamamında aynı sıkıntılar var. Bu yıl geçen yıla oranla %50 daha fazla araç trafiğe çıkmış. Buna yol yapmakla yetişemezsiniz. Bu gelişmişliğin göstergesidir. Toplu ulaşımı kullanmayı öğrenmemiz lazım.”

“Büyükşehiri kaybetmenin eksikliğini yaşadık”

“Yıllardır bu içerisindeydim. Ümraniye bir noktadan bir noktaya geldi. Belediyecilikte devam esastır. İnşallah yeni belediye başkanımız da üzerine koyarak devam edecektir. Ama son birkaç yıldır bütün belediyelerde ekonomik olarak bir daralma var. Pandemi ile beraber öncelikler de değişti. Büyükşehir'i kaybetmenin de zararları var. Örneğin şu Meydan projesinin bitmesi lazımdı. Metroların bitmesi lazımdı. Ekrem Bey, Ümraniye'ye geldiği zaman 2020 sonunda meydanın biteceğini söyledi. Ama şu anda faaliyet raporlarında 2021’in sonuna belki tamamlanacak diye bir ibare var Burada Ümraniye'nin şansı nedir bazı hizmetler bakanlıklar tarafından tamamlanıyor Belediye önündeki otopark gibi yüzme havuzları gibi millet bahçesi gibi Az olur çok olur ama hizmetler devam eder.”

“Borçsuz bir belediye teslim ettik”

Görev yaptığı süre içerisinde hiçbir zaman kredi kullanmadıklarına vurgu yapan Av. Mahmut Emin Molaoğlu, ‘’Ümraniye Belediyesi'nde 13.5 sene görev yaptım, hesap ve bütçeden ben sorumluydum. Görevi bıraktığım gün gidip vergi dairesinden borcu yoktur yazısı alabilirdiniz. Ümraniye Belediyesi olarak hiç kredi kullanmadık. Bir taraftan Büyükşehir'in bizde olmayışı diğer taraftan da pandemi. Bütçe konusunda sıkıntı yarattı. Fakat hizmetler devam edecek. Etmesi lazım. Cari işler var, belediyeleri biraz zora soktu. Belediyemiz, Temmuz ayında borçlanma kararı aldı. Ama şu ana kadar kullanmadılar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, 2019 Mart'ta borçsuz belediye bıraktım. Belediyelerin 3 tane ana gelir kaynağı vardır. Bunlardan bir tanesi İller Bankası’ndan pay gelir. İkincisi inşaattır. Üçüncüsü de vergi gelirleridir.”

“Ak Partide mevki makam bulamayanlar saf değiştirdi”

“Yeni dönemde Gelecek Partisi kuruldu, Deva Partisi kuruldu, Türkiye Değişim Partisi kuruldu. Hepsine gidenler bizden. Ben olaya şöyle bakıyorum. Hırs ile siyaset yapılmaz. Gelecek Partisi'nin birçok ilde il başkanlıklarında istifalar oluyor. Parti kurulduğu zaman, kurucular kuruluna baktım. AK Parti'den gidenler, mevki makam bulamayanlar. Belki de seçime kadar gidemeyecekler. 6 ay öncesine kadar Tayyip Bey’i göklere çıkarıyordu. Ne oldu şimdi eleştiriyorlar. İnşallah şu ekonomiyi de biraz toparlayıp pandemiden de kurtulursak, bunların hepsi sabun köpüğü gibi gider diye düşünüyorum”

“Başkanın kendi takdiri’’

Ümraniye’de sokaklarda sıklıkla konuşulan ‘Ümraniye dışarıdan yönetiliyor’ sorusuna İlçe Başkanı Mollaoğlu şöyle cevapladı, ‘’Bizlerde de bu konuda duyumlar geliyor. Biz başlangıçta fikirlerimizi beyan ettik. Hatta bazı isim tavsiyelerinde bulunduk. Bizim her müdürümüz layıkıyla işini yapan, yanlış işlere bulaşmamış arkadaşlarımız. Ancak başkanın çalışmak istediği kadro kendi tercihi oldu. ’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72