AK PARTİ İSTANBUL’DA BU İSİMLERE YOL GÖRÜNDÜ!

AK PARTİ İSTANBUL’DA BU İSİMLERE YOL GÖRÜNDÜ!

12 Ekim 2018 Cuma 14:15
AK PARTİ İSTANBUL’DA BU İSİMLERE YOL GÖRÜNDÜ!

Önümüzdeki yerel seçimde Ak Parti İstanbul’da büyük bir değişim bekleniyor. İlçelerde gösterilmeyecek adaylar arısında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu isimleri konuşuluyor.

Yerel seçimler için partiler hazırlıklarını yapmaya başladı. Özellikle İstanbul’da kıran kırana bir yarışın olacağı konuşulurken gözler ilçelerde gösterilecek adaylara çevrildi. AK Parti bu dönem adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyacak. Tabi ki son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek

AK PARTİ İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAK

Adayların AK Parti'nin oyunun üstüne oy getirecek adaylar olmasına dikkat edilecek. Vatandaşta karşılığı olan teşkilatların sevdiği, sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen ve o ili kalkındıracak projeleri olan, vatandaşın yakından tanıdığı isimler olacak. Aday belirlenecek ildeki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek onların görüşü de alınacak. İstanbul Anadolu Yakası’nda büyük bir değişim bekleniyor. Peki kimlere yol göründü?

LİSTE BAŞI İSMAİL ERDEM

İstanbul Anadolu Yakası’nda önümüzdeki yerel seçimlerde gösterilmeyecek adaylar içinde listenin tepesinde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in olduğu konuşuluyor. 2 dönemdir Sancaktepe’yi yöneten Erdem borçları ve arazi satışları ile gündemden hiç düşmemişti. Belediyeyi 400 milyon TL borçlandıran Erdem ve ekibi özellikle son bir sene içerisinde büyük bir imaj kaybına uğramış ve bu durum genel merkez tarafından da gözden kaçmamıştı. Kredi almak için kapı kapı dolaşan Erdem’in kurum ve firmalara olan borçları yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da sert şekilde uyarıldığı iddiaları parti içinde uzun süre konuşulmuştu. İsmail Erdem’in yeni dönemde aday gösterilmesi uzak ihtimal olarak gözüküyor.

SANSASYONEL İSİM HİLMİ TÜRKMEN DE GİDİCİ

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilmeyecek isimlerden biri de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in olduğu konuşuluyor. Üsküdar’da ilk dönemi olmasına rağmen yaptığı sansasyonel ve skandal işlerle çok konuşulan Türkmen’in aday gösterilmemesine kesin gözü ile bakılıyor. Başkan Türkmen, Kabe maketi ve son olarak Kirazlıtepe’deki Camii yıkımı ile de muhafazakar kesimlerinde eleştirisine uğramıştı. 2017’deki referandumda Üsküdar’da ‘Hayır’ oylarının ‘Evet’ oylarından yüksek çıkması zaten önümüzdeki yerel seçimlerinde bir değişikliğin olacağı habercisiydi.

ÇELİKBİLEK VE TABAKOĞLU MİLADINI DOLDURDU

Bir diğer değişimde Beykoz’da bekleniyor. Belediye Başkanı Çelikbilek’in, yaşı ve metal yorgunluğundan dolayı yeni dönemde aday gösterilmeyeceği kulislerde sıkça dile getiriliyor. 2b emlak gelirden kasasında 800 milyon TL olan Beykoz’da yenilik adına bir şeylerin olmaması da bu değişimi kaçınılmaz kılıyor. İlçe ile adete özdeşleşen bir isim olan Başkan Çelikbilek, aday gösterilmemesi halinde siyaset üstü bir isim olarak elbette unutulmayacak. AK Parti genel merkezi, yeni dönemde Beykoz’da genç ve vizyoner bir isim için şimdiden çalışmalara başlamış.. Şile’de de kimin belediye başkan adayı olacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Can Tabakoğlu’nun 3 dönem engeline takılması en büyük handikabı. Başkan Tabakoğlu, turizm ilçesi Şile’de, mütevazi kişiliği ile takdir toplasa da bölgeye pek bir vizyon katmaması eleştirilmişti. Büyükşehir Belediyesinin ilçeye daha çok yatırım yaptığı gerçeği ise herkesin malumu..

İLÇELERDE GÖSTERİLECEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI VE YOL GÖSTERİLECEK İSİMLERLE İLGİLİ KULİS BİLGELERİNİ VE ANALİZLERİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Son Güncelleme: 15.10.2018 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa DERECİ 2018-10-17 09:09:44

Hepsi doğru olabilir ama Üsküdar için yanılıyorsunuz Çünkü Ahmet hakan hilmi türkmen i kutsadı haberinizi yok sanırım ..

Avatar
sosyal gezgin 2018-10-17 15:31:20

Aday gösterilecek olan başkanlar sizi arayıp kendilerini söylerler zaten :)

banner3

banner72