AK Parti'de temayül yoklaması sona erdi! 

AK Parti'de cuma günü sona eren aday adaylığı müracaatının ardından temayül yoklaması yapıldı. Bu kapsamda, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yaklaşık 5 bin 100 kişinin katılımıyla temayül yoklaması gerçekleşti.

AK Parti'de temayül yoklaması sona erdi! 

AK Parti'de cuma günü sona eren aday adaylığı müracaatının ardından temayül yoklaması yapıldı. Bu kapsamda, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yaklaşık 5 bin 100 kişinin katılımıyla temayül yoklaması gerçekleşti.

20 Kasım 2018 Salı 13:13
AK Parti'de temayül yoklaması sona erdi! 

AK PARTİ İLK KEZ E-TEMAYÜL YÖNTEMİNİ DENEDİ

Hazırlıklar kapsamında belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclisi aday adaylığı sürecini 5 Kasım'da başlatan AK Parti'de belediye başkanlıkları için aday adaylığı süreci 16 Kasım'da son bulmuştu. Belediye başkanlıkları için 145 bin teşkilat mensubunun katılımıyla bugün temayül yoklaması gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa "e-temayül" yöntemiyle elektronik ortamda gerçekleştirilmesi dolayısıyla yoklama sonuçları kısa süre içerisinde elde edilebilecek. Toplam 7 bin 180 kişinin belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti'de il genel ve belediye meclisi üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00'a kadar başvuru yapılabilecek.

AK Parti'de cuma günü sona eren aday adaylığı müracaatının ardından temayül yoklaması yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında yaklaşık 5 bin 100 kişinin katılımıyla temayül yoklaması yapıldı.

İSTANBUL İÇİN 455 ADAY ADAYI

Teşkilat mensuplarının büyük bir coşkuyla ilçelerinde başkan olarak görmek istedikleri kişi için oy kullandığını ifade eden Şenocak, "Bugün ilk defa yeni bir sistemi hayata geçirdik. Elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleştiriyoruz. Bu yeni sistemde hiçbir aksama yok. Çok güzel işliyor. İnsanlarımız ilçelerinde hangi aday adayına oy vereceklerse çok kısa sürede elektronik sistemde oylarını kullanıyor." dedi.

5 BİN 100 TEŞKİLAT MENSUBU OY KULLANDI

AK Parti'de adaylık başvurusunun kısa bir süre için uzatıldığını ve geçen cuma 17.00'de sona erdiğini vurgulayan Şenocak, şunları kaydetti:

"Burada oy kullanacak yaklaşık 5 bin 100 teşkilat mensubumuz, aday adayı olmuş kişiler için oylarını kullanacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle inşallah en sonunda Büyükşehir Belediye Başkan adayı, istişareler sonucunda yine aynı şekilde 39 ilçenin başkan adayı belirlenmiş olacak."

SONUÇLAR ERDOĞAN'A GÖNDERİLECEK

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday adaylığı sürecinin ilk gününe ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, temayül yoklamasının 10.00-16.00 arasında yapılacağını ve sistemin kapatılmasının ardından hemen sonuçları elde edeceklerini kaydetti. Yavuz, "Oyunu kullanan herkes bilecek ki sistem kendisi sayıyor bunları, analiz ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3