‘Yanlışları görmemek icin kör olmak lazım'

MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Ethem Kurnaz sert çıkıştı; ‘Yanlışları görmemek icin kör olmak lazım'

‘Yanlışları görmemek icin kör olmak lazım'

MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Ethem Kurnaz sert çıkıştı; ‘Yanlışları görmemek icin kör olmak lazım'

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘Yanlışları görmemek icin kör olmak lazım'

MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Ethem Kurnaz, “Ak Parti referandumda aldığı oyu alsın istifa etmeye hazırım”  dedi. Belediyeyi de eleştiren Kurnaz, “İlçede AKP-CHP odaklı bir ortaklık var” dedi.

Çekmeköy'de yaptığı sert muhalefetle dikkatleri üzerine çeken MHP İlçe Başkanı Ethem Kurnaz, gazetemiz Flashaber'e çok özel açıklamalarda bulundu. Genel seçimlerden, belediyenin hizmetlerine ve CHP'nin muhalefetine kadar birçok konuda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Başkan Kurnaz, iddialı açıklamalarıyla gündem oluşturacak.

 

“Hedef 10-15 bin oy”

 Sözlerine seçimle başlayan Kurnaz, seçimlere yönelik çalışmalarının bitme noktasına geldiğini söyledi. Kurnaz, “Genel başkanımızın talimatıyla her üyemiz başka partilerden 24 oy getirecek. Bu hedefle biz de ilçe teşkilatı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sandık başkanları, müşahitler ve mahalle başkanları noktasındaki çalışma sürecimizi tamamladık. Genel seçimlere yüzde 90 hazırız. İlçemizde yapılan son yerel seçimlerde aldığımız oyu en az 4'e katlayacağız. 10-15 bin gibi bir oy hedefimiz var” diyerek iddiasını ortaya koydu.

 

“Öyle yanlışlıklar var ki

ilçe resmen elden gidiyor”

 Başkan Ethem Kurnaz'ın vurguladığı en önemli konu ise bu sert ve etkili muhalefetini genel seçimlere kadar sürdürecek olmaları. “Çekmeköy'de gözümüzü açtığımızda ve objektif olduğumuzda her şeyi görmek mümkün” diyen Kurnaz, “Alın size sadece bir örnek: 6 dönümlük bir arazi, 1 milyon 250 bin liralık borcundan dolayı, m2'si 861 liradan satıldı. Aynı arsanın bulunduğu başka bir parsel, plan değişikliğiyle 2 emsale çıkarıldı. Bugün o arsanın m2'si 5 bin lira. Arada devasa fark var. Şimdi bunu görmemek için kör olmak lazım” dedi.

 

“CHP ve AK Parti,

Siyam ikizleri gibi”

 Başkan Kurnaz'ın eleştirilerinden CHP de nasibini aldı. “Çekmeköy'de AKP -CHP odaklı bir ortaklık var” diyen Ethem Kurnaz özelikle CHP'nin hiç muhalefet yapmadığını vurguladı. Kurnaz, “Mecliste bugüne kadar CHP'nin yargıya götürdüğü bir tek önergesi yok. Meclisteki komisyon üyelerinin seçiminde bu ortaklık açıkça görüldü. 3 kişilik komisyon seçiminde Ak Partili Yücel Yalçınkaya 27, İsrafil Kahraman 26, CHP'li Yücel Demirkol ise 29 oy aldı. 13 kişilik CHP'nin meclis üyesi adayına Ak Partililer tam destek vermiş. Bu siyaset, meclisin dışında da böyle. CHP'nin mecliste yapmadığı muhalefeti biz sokakta yapıyoruz. Ancak AK Parti'nin içinde de adam gibi adamlar var, bu gerçeği de söylemek lazım” dedi.

 

“Yapıldı da biz mi görmedik”

 Başkan Kurnaz, Çekmeköy'de henüz dikkat çekici bir hizmetin yapılmadığını söyleyerek, “Her gün Çekmeköy'ü dolaşıyorum, ancak ‘tamam işte hizmet' diyebileceğim bir tek örnek göremiyorum. Bir park açılışı için ortalık inletiliyor, ancak istihdam noktasında ne faydası var veya neler yapılıyor? Bunu sorgulamak lazım. Belediye, başka bir ilçeye bin ton asfalt götürürken, kendi bozuk yollarını göremiyorsa biz de bunu vatandaşımızla elbette paylaşırız. İşte esnafın hali ortada. Bir tarafta Çöp ve Tabela Vergisi altında ezilen bir esnaf, diğer yanda bir market için açılan özel alan” dedi.

Yapılan yanlışları başka bir örnekle daha pekiştirmek istediğini söyleyen Kurnaz, “Yine Alemdağ  Nişantepe'deki TOKİ örneği ortada. Benim bildiğim TOKİ, yoksul vatandaşlar için ev yapar. TOKİ'nin yaptığı 30 evi kimler aldı? Bunların araştırılması lazım. Özelikle bazı yerlerden bize serzenişler var. Ömerli hak getire… Vergi toplamak dışında Ömerli'ye ne yapılıyor? Keza Alemdağ, sonra Taşdelen en sıkıntılı bölgeler olarak göze çarpıyor” dedi.

 

""

“Referandumdaki sonuç

çıksın istifa ederim”

Genel seçimlere yoğun olarak hazırlandıklarını söyleyen ve bu konuda hayli iddialı açıklamalarda bulunan Kurnaz, “Biz Çekmeköy'de iddialıyız. Şunu açıkça söyleyeceğim; Ak Parti referandumda aldığı oyu genel seçimlerde alsın ben görevi bırakacağım.” Kurnaz, açıklamasının sonunda; “3 Mayıs'ta yapacağımız ‘Türkçülük Şöleni'nde 30 bin kişiyi buluşturmayı hedefliyoruz ve tüm düşmana korku salacağız. Bu şölenimize genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'yi de özel olarak davet edeceğiz. Yine Muharrem ayında 5 ayrı noktada 16 bin kişiye aşure dağıttık. Halkımızın bize yoğun teveccühü var. Sivil toplum kuruluşları da gizliden bizi destekliyor. Ancak bazı korkularından dolayı deşifre olmak istemiyorlar” dedi.

            Haber: Gürhan DEMİRTAŞ

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72