Yaz aylarında bebek bakımı nasıl yapılmalı?

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman...

Yaz aylarında bebek bakımı nasıl yapılmalı?

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman...

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:30
Yaz aylarında bebek bakımı nasıl yapılmalı?

Yaz aylarında bebek bakımı nasıl yapılmalı?

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman Doktoru Aslı Mutlugün Alpay, yaz aylarında bebek bakımına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, 'Bebeklere yaz aylarında sık sık banyo yaptırılmalıdır' dedi.

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman Doktoru Aslı Mutlugün Alpay, yaz aylarında bebek bakımında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Alpay, “Öncelikle yaz mevsimi okulların tatil olduğu bir dönem olduğundan kaynaklanan çocukların bol güneş ve açık havada daha fazla vakit geçirdikleri, oyun parklarında daha fazla zaman geçirdikleri bir dönemi kapsamaktadır. Bu nedenle yaz döneminde daha fazla güneş yanıkları, güneş çarpmaları besin zehirlenmeleri, yaz ishalleri, böcek sokmaları ya da küçük bebeklerde isilik veya pişik gibi problemler daha sık görülmektedir.

Bu nedenle ailelere birtakım önerilerde bulunmak gerekiyor. Yaz dönemiyle beraber öncelikle yaz ishali ve besin zehirlenmeleri çocuklarda daha sık görülmektedir. Buna istinaden çocuklarımızın dışarıdan ya da açıkta satılan yiyeceklerden almasını engellemek, sebze veya meyvelerin yıkamadan yemesini engellemek, onlara hijyen kurallarına uygun şekilde besinleri tüketme alışkanlığını kazandırmak oldukça önemlidir. Ayrıca kolay ve çabuk bozulan yiyecekleri kısa sürede tüketmek ve fazla bekletmemek yaz dönemi için oldukça önemli. Yaz döneminde kızartma türündeki yiyeceklerden kaçınmak, çocuklarımızın sıvı kaybının daha fazla olduğu yaz döneminde bol su tüketmesini sağlamak, sağlıkları açısından oldukça önemlidir” ifadelerini kullandı.

“GÜNEŞ IŞIĞININ DİK GELDİĞİ VAKİTLERDE BEBEKLERİ DIŞARI ÇIKARMAYIN”
Güneş çarpmasının bebeklerde olumsuz etki yapacağının altını çizen Alpay, “Aynı dönemde yaz gelmesiyle beraber güneş ışınlarını daha fazla aldığımız sürede güneş çarpmaları ve güneş yanıkları daha fazla görülüyor. Bu süreçte çocuklarımızın 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneşin daha dik olduğu dönemde dışarı çıkarmamak ya da dışarı çıktığı dönemde güneş kremleri ya da spreyleri kullanmak en az faktörlü, tercihen 50 faktörlü parafen içermeyen antialerjik özellikleri olan bir güneş kremi kullanmak oldukça önemlidir. Dışarı çıktığı dönemde çocukları, küçük bebekleri koruyucu bir şapka kullanmak, onları güneş çarpmalarından korumamıza yol açacaktır. Yaz dönemiyle beraber bebeklerde sık görülen isilik veya pişiklerden korumak için onlara ince ve pamuklu kıyafetler giydirip her gün banyo yaptırmak çok önemlidir.”

Bebeklere gün içerisinde sık sık banyo yaptırılması gerektiğini vurgulayan uzman doktor Aslı Mutlugün Alpay, “Çocuklarda isilik ya da pişik dediğimiz sıkıntılar sık görülüyor. Her gün banyo yaptırmak, çocukları ferahlatıp terlemelerini önleyerek onları isilikten koruyacaktır. Çocuklara her gün mümkün değilse en azından gün aşırı banyo yaptırılmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72