'Türkiye'nin 20 bin uzman hekim açığı var'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık teşkilatında özel ve kamu...

'Türkiye'nin 20 bin uzman hekim açığı var'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık teşkilatında özel ve kamu...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:07
'Türkiye'nin 20 bin uzman hekim açığı var'

Müezzinoğlu, 'Türkiye’nin 20 bin uzman hekim açığı var'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Şu anda Türkiye’nin 20 bin uzman hekim açığı var” dedi.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık teşkilatında özel ve kamu kuruluşlarında hizmet veren sağlık çalışanlarıyla Wow Hotel’de iftar programında bir araya geldi. İftarın ardından bir konuşma yapan Müezzinoğlu, sağlık çalışanların sorunlarına ilişkin yapılacak düzenlemelere değindi. Müezzinoğlu, “Özel sektörümüzün de üniversitelerimizin de temsilcileri, sağlık bakanlığından mutlaka kendi alanlarının temsilcilerini veya yöneticisini mutlaka bulacaklar. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde temel sıkıntılar ne, biz hangisini hangi süreçte çözebiliriz, bunun yol haritasını hep birlikte planlayacağız. İnşallah müsteşar yardımcılarımızdan bir tanesi bu anlamda bizim bu alandaki dinamiklerimizi daha iyi noktaya taşıyabilmek ile ilgili görevler ve sorumluluklar üstlenecek” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, “Birinin tek başına başarılı olması Türkiye’de sağlığın başarılı olması anlamına gelmez. Sağlığı bir bütün olarak daha iyi noktaya taşımak durumundayız. Bu bütünün özel sektörü de, üniversitesi de, kamu da önemli. Birlikte güçlü olabilmeyi başarmalıyız. Sıkıntılarla ilgili iftar sofrasından sorunların yarısını çözeceğiz inşallah. Seneye sahur sofrasında diğer yarısını çözeceğiz, bir espri de ben yapayım” diye konuştu.Müezzinoğlu, “Şu anda Türkiye’nin 20 bin uzman hekim açığı var. Bunu önümüzdeki yıllarda daha verimli nasıl değerlendire biliriz, planlamaları daha iyi nasıl yapabiliriz. Ama arkadaşlar ‘ben istedim sen vermedin’ pozisyonundan da birbirimizi kurtarmamız lazım. Masanın üzerinde bizim 5 bin hekimimiz varsa bu yıl 5 bin hekimi Türkiye’deki yetmiş beş milyon insanımızı dengeli bir şekilde hizmeti verecek bir planlamayı inşallah birlikte yapacağız. Önümüzdeki ağustos ayında 300-400 civarındaki bir kadroyu özel sektörümüze bir cansuyu olarak ilk planda vereceğiz. Bunu yılsonuna kadar arttırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3