Şile'de imzalar atıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni Şile Devlet Hastanesi inşaatına ilk olarak hafriyat çalışmalarıyla başlandı.

Şile'de imzalar atıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni Şile Devlet Hastanesi inşaatına ilk olarak hafriyat çalışmalarıyla başlandı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 10:59
Şile'de imzalar atıldı

Yeni Şile Devlet Hastanesi ile ilgili İlçe Kaymakamı Salih Yüce ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla "Ruhsat Onayı" protokolü imzalandı.Şile’de gerçekleşen imza törenine, İlçe Kaymakamı Salih Yüce, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu proje hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu; “Uzun zamandır mücadelesi verilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan ve inşasına başlanılacak olan Şile Devlet Hastanemizin artık ruhsatını imzalayacağız ve devletimizce tahsisi yapılan ve 22.000 m2 kare bir arazi üzerinde yapımı planlanan sağlık tesisinin yaklaşık bir yıl içerisinde inşasını tamamlayarak hizmete girmesini hedefliyoruz” dedi.

Tabakoğlu,”70 yatak kapasitesi ile hizmet verecek ancak olası talep doğrultusunda 100 yatak kapasitesine çıkabilecek olan bir hastanemiz olacak.Ayrıca dört adet ameliyathane, öte yandan tüm uzman kadroların yer aldığı “C Tipi Devlet Hastanesi”, Şile’de uzun yıllardan bu zamana beklenen bir sağlık yatırımıdır” dedi.

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu açıklamasında; “Şile- Ağva arasında yapımı süren ve 2018 yılı sonunda bitmesi planlanan yeni oto yol ile birlikte Ağva bölgemizden yeni Şile Devlet Hastanesine olası acil vakaların 10 dk. içerisinde ulaşması mümkün olacaktır” dedi.

Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da konuşmasında, “Şile Devlet Hastanesi her zaman benim için büyük önem taşımıştır. İstanbul’un kıyısında Karadeniz’e açılan kapısı olarak bilinen Şile’nin nüfusu bazen 30 ile 40 bin. Ancak zaman zaman da milyonu aşan nüfusuyla İstanbul’un en güzel ilçelerinden birisi olarak görüyorum Şile’yi. Aynı zamanda sağlık alanında da fazla yatırım yapılmayı hak eden bir ilçe Şile. Bu projenin, ya da yatırımın bu ilçemize kazandırılması ve desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’da ilçelerin nüfusuna göre yapılacak olan hastaneler daha küçük olabiliyor, ama Şile’de yapılacak olan bu proje için gerçekten büyük çaba harcandı. Bunun, AK Parti Hükümetlerinin sağlık politikaları sayesinde olduğunu herkesin bilmesini isterim. Çünkü değişken bir nüfusa sahip olan Şile bunu hak ediyor ve hastane özellikli bir hastane olacak” dedi. Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu; odaların tek kişi ve çift kişilik olduğunu ve içerisinde banyo, tuvalet olduğunu her türlü donanımın projede yer aldığını ve 2018 Eylül ayında da hizmete başlamayı hedeflediklerini söyleyerek, “Aynı zamanda, yeni Devlet Hastanemiz hizmete girdikten sonra, mevcut binanın da Aile Hekimliği, poliklinikler gibi çeşitli oluşumlarla merkezde de sağlık yönünde hizmetlerine devam edecek” dedi.

Şile Kaymakamı Salih Yüce de törende yaptığı konuşmada ilçede her gün bir değişimin ve gelişimin yaşandığına dikkat çekti. Yüce, “Ancak öncelikle insanın yaşamında olmazsa olmazı “Sağlık” tır. Bu nedenle ilçemizde yapılacak olan yeni Devlet Hastanemiz çok önemli bir devlet yatırımıdır” dedi.

Son Güncelleme: 16.07.2017 13:59
Anahtar Kelimeler:
ŞileHastaneCan Tabakoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3