Pendik'te hastanelerin ulaşım sorunu azaldı

Pendik'te hastanelerin ulaşım sorunu azaldı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te hastanelerin ulaşım sorunu azaldı

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren Bölge Sağlık Grubu'na bağlı Pendik Bölge Hastanesi bir minibüs hattına nihayet kavuştu.

 

Sağlık alanında en üst düzey uluslararası kalite standardı belgesi kabul edilen “JCI Akreditasyon Belgesi”ne sahip, 138 yataklı A grubu hastane Özel Pendik Bölge Hastanesi ve Pendik yan yolda yer alan 20 kurum; nihayet bir minibüs hattına kavuştu. Şimdi ise gündemlerinde, bir otobüs hattı ve tüm planlarda yer alan, E-5 giriş-çıkış yol ya da ebin açılması konuları var.”

 

Pendik minibüsler ana durağından kalkarak, Pendik Bölge Hastanesi, Pendik Hospital ve Uğur Diyaliz'in bulunduğu, E-5'e paralel yan yoldan geçen hat; yine E-5'in üstündeki yan yoldan devam edip, Marmara Üniversitesi Hastanesi önünde son buluyor. Minibüs hattı yine aynı güzergahı takip ederek Pendik ana durağa dönüyor. Hattın şimdilik, 8 adet minibüsle başlatıldığı belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pendik Bölge Hastanesi yöneticileri, bu hatla birlikte, kuruldukları 2010 yılı başından bu yana uğraş verdikleri ulaşım sorunun ilk aşamasını kısmen çözdüklerini belirterek şunları söylediler:

 

“Sorunumuz, hastanemizin ve bir başka özel hastane, özel bir rehabilitasyon merkezi, bir diyaliz merkezi, Pendik Grup Sağlık Başkanlığı, 2 devlet okulu başta olmak üzere 20 civarında kuruluşun yer aldığı, E-5 (D100) kara yoluna paralel yan yoldan hiç bir toplu ulaşım aracının geçmemesi ve D100 karayolundan yan yola, planlarda yer alan “cep”in ya da giriş-çıkışın yapılmasıydı. Ulaşım sorunumuzun ilk kısmını, çabalarımız ve ulusal ve yerel basının desteğiyle kısmen çözdük. Şimdi ise gündemimizde, bir otobüs hattı ve tüm planlarda yer alan, E-5 giriş-çıkış yol ya da cebin açılması konuları var.”

 

Evet, bir de sorunun bu boyutu var. Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy, planlardaki durumla var olan durumun birbirinden farklı olduğunu belirterek; “Planlarda hem yan yola cep ya da giriş-çıkış ve hem de üst geçit var. E-5'ten yan yola açılan direkt giriş, E-5 üstünde yaya geçidi ve köprülü kavşak ile devam ediyor ve karşı tarafta aynı şekilde E-5'e iniyor. Biz sadece planlanana uyulmasını talep ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3