Pendik'te atık yağlar toplanıyor

Ezici Firması işyeri ve evlere toplama materyalleri dağıtacak.

Pendik'te atık yağlar toplanıyor

Ezici Firması işyeri ve evlere toplama materyalleri dağıtacak.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te atık yağlar toplanıyor

Pendik Belediyesi ve Ezici Yağ Sanayi Biodizel ve Enerji Üretimi arasında atık yağların toplanması ile ilgili protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre, başta fast food ve lokantalar olmak üzere evlerden toplanan bitkisel atık yağlar, elektrik enerjisine dönüşecek. Atık yağların çevreye ve denize verdiği kirliliği önleyecek çalışma için Ezici Firması işyeri ve evlere toplama materyalleri dağıtacak.

Ayrıca öğrencilere okullarda eğitimler verilecek. Böylelikle evlerden atık yağların toplanması için bilinçlendirme çalışması gerçekleştirilmiş olacak. Daha önceki sistemde sadece biodizel üretilebiliyordu ve yüksek vergi yüzünden atık yağ toplama işi tam verimli yapılamıyordu. Yeni getirilen sistemle toplanan atık yağ elektrik enerjisi üretilecek.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72