Pendik Devlet Hastanesi'nde anında görüntü

Pendik Devlet Hastanesi'nde anında görüntü

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik Devlet Hastanesi'nde anında görüntü

Özel sağlık kuruluşlarında 300 TL ile 1000 TL arasında çekilen Açık-Kapalı MR 65, Tomografi 55 ve Mamografi ise 20 TL'ye Pendik Devlet Hastanesi'nde çekiliyor. MR, 3 gün sonra; Tomografi ve Mamografi sonuçları ise aynı gün de teslim ediliyor. Görüntüleme merkezinde kullanılan tüm cihazlar son sistem.

Günümüzde birçok hastalığın teşhisini belirlemede kullanılan görüntüleme sistemleri tedavi sürecinde hastaların doğru ve hızlı tedavisi için büyük önem teşkil ediyor. Öyle ki bazı hastalıkların tedavi süreci esnasında görüntüleme sistemlerine hekimler sıkça başvurarak hastalarından durumları ile ilgili bilgi almak için bu yöntemi kullanıyor. Pendik Devlet Hastanesi bu kapsamda bünyesinde bulunan Açık-Kapalı MR, Tomografi ve Mamografi görüntüleme cihazları ile Pendik ve dışından gelen hasta vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.

Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Pendik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Okur, bölgedeki birçok hastanın görüntüleme işleminin Pendik'te yapıldığını ifade ederek, “Hastanemize bağlı olan Kaynarca Mahallesi'ndeki Semt Polikliniği'nde hastalarımızın MR, Tomografi ve Mamografi çekimlerini yapıyoruz. Anadolu yakasında birkaç yerde olan Açık MR cihazının biri de hastanemizde bulunuyor. Hastalarımız sabah randevu aldıkları doktora muayene olduktan sonra eğer doktoru teşhis için MR, Tomografi ya da Mamografi çekilmesini istiyorsa aynı gün çekim işlemini görüntüleme merkezimiz gerçekleştiriyor” dedi.

Görüntüleme merkezi sorumlusu olan Mine Akkaya ise, günde 90-100 MR, 50-70 Tomografi ve 60-70 arasında kişinin de Mamografisinin çekildiğini belirtti. MR sonuçlarının en geç 3 günde teslim edildiğini ve Tomografi ile Mamografi çekimlerinin sonuçlarının ise aynı gün hastalara teslim edildiğini ifade eden Akkaya, ayrıca SGK kapsamında bulunmayan hastaların da burada film çekimlerini yapabileceğini belirterek, dışarıda 300TL ile 100 TL arasında olan çekim ücretinin burada 65 TL olduğunu söyledi. Pendik dışından birçok hastanın da burada film çektirdiğini söyleyen Akkaya, görüntüleme merkezinde kullanılan tüm cihazların son sistem olduğunu ve Pendik'e daha iyi hizmet edebilme noktasında diğer kurumlarla yarıştıklarını dile getirdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3