Neden bahar yorgunuyuz@f0

Antalya Medicalpark Hastane Kompleksi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman...

Neden bahar yorgunuyuz@f0

Antalya Medicalpark Hastane Kompleksi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Neden bahar yorgunuyuz@f0

Antalya Medicalpark Hastane Kompleksi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Doktor Hayati Yağmur, bugünlerde pek çok kişinin yorgunluk, bitkinlik, uyku hali gibi şikayetlerle hastaneye başvurduğu belirterek, "Bahar yorgunluğundan korunmak ve kurtulmak için dengeli ve yeterli beslenmeye önem verilmeli" dedi.

'Bahar' kelimesinin aslında canlılık, zindelik, tazelik ve dinamizmi çağrıştırdığını ancak insan bedeninde bazı negatif etkilere neden olduğunu kaydeden Medicalpark Hastane Kompleksi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Doktor Hayati Yağmur, "Yorgunluk, halsizlik, isteksizlik, konsantre olamama durumu, eklem ve kas ağrıları, göğüste sıkışma, uyuklama, sürekli esneme gibi yakınmalarla seyreden bu duruma 'bahar yorgunluğu' denir. Bu bir hastalık değil, geçici bir fonksiyonel bozukluktur" dedi.

Dr. Yağmur, bahar yorgunluğunun nedenini ise şöyle açıkladı:

"Bunun nedeni bahar başlangıcında atmosferin elektrostatik ve manyetik yükünün artmasıdır. Atmosferde elektrik yükü artar. Bu elektrik iyonlarla taşınır. Vücudumuzda oldukça yoğun bir iyon yükü vardır. Pozitif iyonlar canlılığı, zindeliği sağlarken, negatif iyon yorgunluğu, bitkinliği oluşturur. İyon dengesinin negatif iyonlar lehine bozulduğu kişilerde, bozulmanın derecesine göre hafiften ağıra doğru seyreden 'bahar yorgunluğu' gelişir. Bu durum iyon dengesi sağlanıncaya kadar devam eder."

Bahar yorgunluğu ile ilgili yakınmaları ağır seyreden kişilerin doktora müracaat etmesi gerektiğini de belirten Yağmur, "Ayrıca birkaç haftadan uzun süren, ilave yakınmaların da görülmeye başlandığı kişilerde yorgunluğa sebep olan başka hastalıkların da araştırılması gerekir" dedi.

Bahar yorgunluğundan korunmak ve kurtulmak için kişilerin dengeli ve yeterli beslenmeye önem vermesi gerektiğini belirten Dr. Yağmur, düzenli bedensel aktivitenin de önemli olduğunu söyledi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3