Müjde geldi! Tamamen ücretsiz oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kanser hastalarına müjdeyi verdi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada kanser tedavisinin tamamen ücretsiz olduğunu duyurdu.

Müjde geldi! Tamamen ücretsiz oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kanser hastalarına müjdeyi verdi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada kanser tedavisinin tamamen ücretsiz olduğunu duyurdu.

08 Temmuz 2018 Pazar 10:46
Müjde geldi! Tamamen ücretsiz oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan düzenlemeler sonucunda kanser hastalığına dair her türlü ek ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığını ifade etti.

Bakan Jülide Sarıeroğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, düzenlenmelerin Resmi Gazete’de yayınladığını açıkladı.

Kanser hastalarının yanında olacaklarını ifade eden Bakan Jülide Sarıeroğlu, şu şekilde konuştu. Bakan Sarıeroğlu "Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldırdık. Vatandaşlarımızdan; SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucuları sunmuş oldukları bu hizmetler (kanser tedavisi, cerrahisi, ilacı) nedeniyle hiçbir şekilde ilave ücret almayacak, vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek’’ ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, ‘’Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Bakan Jülide Sarıeroğlu, 2008 yılından itibaren SUT'tan çeşitli düzenlemeler yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bir yıla yakındır çok ayrıntılı ve teknik bir çalışma ile 7400 işlem kodu bulunan SUT'un 3550 işlem kodunda fiyat artışı yaptık. Yapılan değişikliklerle yüzde 14 ila yüzde 225 arasında fiyat artışı sağladık.’’

Bakan Sarıeroğlu, ‘’Bu düzenlemeyle başta üniversitelerimiz olmak üzere kamu sağlık hizmeti sunucuları ile özel sağlık hizmeti sunucularının sunmuş olduğu hizmetlerin mali karşılığını alması ve finansal durumlarının iyileştirmesini sağlamış olduk’’ diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.07.2018 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3