Kemik iliği bankası Türkiye'de

‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı', Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Bankası...

Kemik iliği bankası Türkiye'de

‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı', Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Bankası...

11 Nisan 2014 Cuma 14:44
Kemik iliği bankası Türkiye'de

‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’, Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Bankası (TÜRKÖK) ve ‘NAT Laboratuvarı kurulması’ projeleri, Kartal'daki Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Akar, ilik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında 2013 yılının Kasım ayında imzalanan anlaşma ile ‘Kök Hücre Projesi’ne başlandığını anlattı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar , "Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'yla yaptığımız protokol neticesinde Türkök Projesi'ne Kızılay olarak giriyoruz. Türk Kızılayı aynı zamanda kan iliği nakliyle alakalı Türkök Projesi'nde donasyonu sağlayacak taraf olarak yer alacaktır. Bu donasyonun sağlanmasıyla birlikte artık, insanların merakla beklediği kemik iliği bankası da Türkiye'de resmen kurulmuş olacak" dedi.

 

Son Güncelleme: 11.04.2014 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72