Kanser türleri ve tedavi yöntemleri

Onkolog Dr. Altay Martı kanser türlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı

Kanser türleri ve tedavi yöntemleri

Onkolog Dr. Altay Martı kanser türlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı

27 Mayıs 2014 Salı 13:59
Kanser türleri ve tedavi yöntemleri

Onkolog Dr. Altay Martı kanser türlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı

Teknolojinin gelişmesi ve beraberinde pek çok elektronik cihazdan yayılan elektromanyetik dalgalar ve radyasyon, nüfus artışına bağlı olarak tarım tekniklerinde kullanılan ilaçlar modern zamanların en yaygın ve ölümcül hastalığını doğuruyor, yani kanseri. Onkolog Dr. Altay Martı kanser türleri ve tedavi yöntemlerini tıp dünyasındaki son gelişmeler ışığında Flashaber’e yorumladı.  Martı, erken teşhisin önemine vurgu yaparken kanser hastalarına da umut verdi

Tedavisi en zor kanser türleri akciğer ve beyin tümörleri

Vücudumuzda tahrip olmuş ve ölen hücrelerin yerlerini bölünmüş hücre olarak adlandırılan yenileyici hücrelerin aldığını söyleyen Onkolog Dr. Martı, “Kontrol edilemeyen bölünmüş hücreler kanser denilen hastalıkları meydana getiriyor. Tedavi edilmesi en zor kanser hastalıklarını akciğer ve beyin tümörleri olarak niteleyen Martı, tedaviden en fazla sonuç aldığımız kanser türü ise cilt kanserleri “ dedi. Genetik kanser vakalarının sanıldığı kadar yaygın olmadığını söyleyen Altay Martı, “Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre 2050’li yıllarda her iki kişiden birinde kanser görülecek” dedi.

""

Fast-food tüketmekten kaçınmalıyız

Martı, açıklamasında; “Hayatımıza binlerce kanserojen madde girdi. Beslenme koşullarına dikkat etmiyoruz. Raf ömürlerinin uzaması için pek çok gıdanın içine katkı maddesi konuldu. Bunlardan korunmanın yolu organik gıdalara yönelmektir. Örneğin fast-food ürünlerini tüketmekten vazgeçmeli. Yağ ve şekeri kısmak lazım. Bizim damak tatlarımızı yeni nesle aktarmalıyız. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeliyiz. Akdeniz usulü en uygun beslenme şeklidir” dedi.

Radyoterapi cihazları birçok tümörü ortadan kaldırdı

“Eski kuşak hekimlerin bulunan açığı kapatmak için radyo terapide öğrendiler” diyen Martı,  “Geçen zamanda çok efektif ilaçlar ortaya çıktı. 3 boyutlu tedavi yöntemlerine geçildi. Hem daha yüksek doz verildi hem de sağlam dokuları kurtardık. Yeni çıkan her ilaç ve radyoterapi cihazları birçok tümörü ortadan kaldırdı ” diyor.

Yoga ve Reiki’yi de tavsiye ediyoruz

Aynı zamanda alternatif tıp tekniği üzerinde araştırma yapan Onkolog Dr. Altay Martı; “Kemoterapi, radyoterapi ve hormon tedavisinin yanı sıra tamamlayıcı tıp dediğimiz bitkisel tedavi yöntemleri üzerinde de duruyoruz.  Hastaya uygulanan tamamlayıcı tedavi ile birlikte dinlediği müzik dahil tüm yaşamını kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Hastalığından dolayı sıkıntı yaşayan hastanın moral düzeyi çok önemlidir. Hastalarımıza yalnız başlarına yemek yememelerini, Yoga ve Reiki’yi de tavsiye ediyoruz. Ancak bunlar mucizevi  yöntemler değildir. Hobiler edinmeleri çok önemli” açıklamasında bulundu.

""

Bitkisel tedavinin psikolojik tarafı çok önemli

 “Türkiye’deki hekimler bitkisel tedavi konusunda ikiye ayrılmışlardır. Bir kısmı bitkisel tedavi metodu uygulanmamalı derken bir kısım ise bitkisel tedavi mutlaka olmalı” diyen Dr. Matı; “Yaygın ismi fizyoterapi olan bitkisel tedavinin kemoterapi esnasında hangi ilaçlarla olumsuz etkileşime girebileceğini bilmek önemlidir. Bitkisel tedavinin psikolojik önemi çok büyüktür. Bağışıklık sistemi tümörleri alt edebiliyor ve bitkisel ilaçlar bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor” diyor.

Kanserli hastalara da çağrıda bulunan Martı; “Mümkün olduğunca kilo almamaya çalışılmalıdır. Obezite, tümörleri besler. Beslenme çok önemlidir lütfen bunlara dikkat edin” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 27.05.2014 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72