Hacamatı aile hekimleri yapacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 'geleneksel tıp' uygulamalarının hastanelerde uygulanmaya başlayacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hacamatı aile hekimleri yapacak

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 'geleneksel tıp' uygulamalarının hastanelerde uygulanmaya başlayacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

02 Nisan 2018 Pazartesi 12:07
Hacamatı aile hekimleri yapacak

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Gümüş, Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı değişikliklerle ilgili olarak özetle şu bilgileri verdi: SGK’nın geri ödeme kapsamına almayı planladığı geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları (GETAT) konusunda Türkiye, yönetmelik çıkaran ender ülkelerden biridir. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’yi örnek gösterdi. Hacamatçıların bu duruma sevinmesi doğru değil. SGK, hacamatçıların masraflarını ödeyecek diye bir şey yok. Nerede oldukları belli olmayan, kapıda ya da bacalarda 'Hacamat' yazan mekânlar kapatılacak. Bitkisel karışımlar hazırlayıp camında duyuran aktarlara, satıcılara izin verilmeyecek.

'SADECE HEKİMLER YAPACAK'

Bugüne kadar 5000 GETAT sertifikası verildi. Bunların 2000'i hekim. Kalanı sağlık personeli. GETAT uygulamalarını her sertifika alan yapamayacak. Hekim dışında kimse yapmayacak, sertifikalı sağlık personeli sadece hekime yardım edecek. GETAT uygulayan hekime döner sermayeden ek ödeme yapılacak. GETAT için aile hekimleri teşvik edilecek. Tabii hastaları biraz aile sağlığı merkezlerine kaydırmamız lazım. Yeni gelen doktorların hepsini oraya vereceğiz. Şu anda bir aile hekimi başına 3700 hasta düşüyor, 2000'e indireceğiz. Ücretlerini de düşürmeyeceğiz. Doktor sayısını 40.000'e çıkaracağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3