'Ekmek sağlığa zararlıdır'

'Ekmek sağlığa zararlıdır'

26 Şubat 2013 Salı 11:17
'Ekmek sağlığa zararlıdır'

Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer, Türkiye'de ekmeğe, "Sağlığa zararlıdır" ibaresi yapıştırılması gerektiğini söyledi.

Gıda Güvenirliği Hareketi Genel Başkanı Kemal Özer, düzenlediği basın toplantısında ekmeğe ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de ekmeğin zararlı olduğunu öne süren Özer, "Ekmeğe, 'Sağlığa zararlıdır' ibaresi yapıştırılmalıdır" dedi.

Dünyada 1 yılda 220 milyar dolarlık ekmek tüketimi yapıldığı belirten Genel Başkan Özer, "Türkiye'de ise 1 yılda 12 milyar dolarlık ekmek tüketimi yapılıyor. Türkiye'nin dünya nüfusunun yüzde 1'ini oluştururken yine dünya nüfusunun 5 katı ekmek tükettiğini görüyoruz. Bu da, 'Türk halkının günlük besin ihtiyacının yüzde 44'ünü ekmek sağlıyor' tezini doğruluyor. Türkiye'de gerçekten ciddi bir ekmek problemi var. Temel gıdası ekmek olan bir toplumun ekmeğinin sağlıklı olması beklenir. Oysa dünyanın aksine biz hala beyaz ekmek tüketiyoruz. Beyaz ekmek, bugün bir fakirlik göstergesidir. Türkiye'de büyük çoğunluk beyaz ekmek tüketiyor. Olması gereken tam buğday unundan ekşi maya ile su ve tuz ilave edilerek yapılması gereken bir ekmek çeşididir. Bu ekmek çeşidi mevcut ekmeğin neden olduğu obezite, şeker hastalığı, bağırsak, kalp, damar problemlerini ortadan kalkmasını ya da azalmasını sağlayacaktır" diye konuştu.


Ekmeğin ambalajda satılması gerektiğini belirten Özer, "20 yıla yakın zamandır Türkiye'de ekmeğin ambalajlı satılması yasal bir zorunluluktu. 4 Ocak 2012 tarihinde yapılan değişiklikle bu zorunluluk kaldırıldı. Günde ortalama 17 yabancı elin temas ettiği ambalajsız bir ekmekten sağlık beklenebilir mi@f1 Elbette beklenemez. O halde bu ekmeğin ambalaja girmesi lazım" şeklinde konuştu.
Gıda Güvenliği Hareketi Genel Başkanı Özer, Türkiye'de acilen bir ekmek kanunu çıkarılması gerektiğini de ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tebliğ ile geçiştirilecek kadar basit bir iş değildir. Halkın gıdasının yüzde 50'sini oluşturan bir gıda maddesinin sıradan bir tebliğ ile geçiştirilmesi düşünülemez. Mutlaka bir ekmek kanunu çıkarılmalıdır ve bu kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi değil, konunun ehli olan uzmanlar tarafından hazırlanıp Meclis'e götürülmelidir. Aksi halde bu problemleri yaşamaya devam ederiz. Dünya Sağlık Örgütü, 'Türkiye ekmek sorununu çözerse sağlık sorununun yüzde 30'unu çözer' diyor. Özetle şunu söyleyebilirim:

Türkiye'de ekmek sağlığa zararlı bir maddedir ve yasaklanmalıdır. Tam buğday ekmeklerinin dışındaki bütün ekmeklerin üzerine sigarada olduğu gibi, 'Sağlığa zararlıdır' ibaresi yazılmalıdır."

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72