Bölge Hastaneleri kalitesini perçinledi 

Pendik Bölge Hastanesi sağlık sektörü ve hastaneler için en üst düzey ulusla

Bölge Hastaneleri kalitesini perçinledi 

Pendik Bölge Hastanesi sağlık sektörü ve hastaneler için en üst düzey ulusla

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Bölge Hastaneleri kalitesini perçinledi 

Bölge Hastaneleri kalitesini perçinledi 

Pendik Bölge Hastanesi sağlık sektörü ve hastaneler için en üst düzey uluslararası kalite standardı belgesi olan JCI Akreditasyon Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Pendik, Maltepe ve Sancaktepe bölgelerinde 3 ayrı hastanesiyle faaliyet gösteren ve son dönemlerde, özellikle hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle anılan Bölge Sağlık Grubu, 2010 yılı başında hizmete giren Pendik Bölge Hastanesi ile önemli bir başarıya imza attı.

Hasta bakımının güvenliğini evrensel olarak geliştirmek ve bir kalite standardı oluşturmak misyonuyla faaliyet gösteren uluslar arası bir kuruluş olan Joint Commission International (JCI) tarafından verilen ve sağlık kuruluşlarının, yüksek nitelikte hizmet vermelerini sağlayacak standartlara ve uluslar arası denkliğe ulaştığını belgeleyen JCI Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı.

1999 yılından bu yana, 39 ülkede 300'ün üzerinde sağlık kuruluşuna kalite belgesi veren JCI'ın, belgeleme konusunda şu 5 temel noktaya dikkat çektiği vurgulanıyor: 1) Liderlik süreci ve sorumluluk 2) Yetkin ve Yetenekli İş Gücü 3) Personel ve Hastalar İçin Güvenli Ortam 4) Hastalara Bilimsel Ölçülerde Doğru Klinik Bakımı Yapılması 5) Kalite ve Güvenliğin Süreç İçinde Geliştirilmesi.


""

Kuruldukları bir buçuk yıldan bu yana bu belge için hazırlandıklarını ve denetlendiklerini vurgulayan Bölge Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turgut Göksoy; Denetlenme sürecinin aldığı doğal zaman göz önünde tutulduğunda, bu uluslar arası kalite ve akreditasyon belgesini, kurulur kurulmaz almış gibi oluyoruz; bu çok önemli Akreditasyon bilindiği gibi denklik demek Hastanemizin, var olan evrensel kalite denkliğinin belgelendirilmesidir. Bu belgenin ve sürecin amacı, sağlık kuruluşlarını, yüksek nitelikte hizmet vermelerini sağlayacak standartlarla buluşturmak ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Bunun sonucunda, hastane çalışanlarının ve hastaların memnuniyet düzeyinin yükseltilmesi de doğal olarak hedefleniyor. Türkiye'de 25 civarında hastane bu belgeyi almaya hak kazanmış ama dikkat edilmesi gereken bir nokta; bu belgenin her 3 yılda bir yenilenmesi gerekiyor dedi.

Akreditasyon belgesini almalarının asıl öneminin, yeni dönem için hastanelerine katacağı motivasyon olduğunu vurgulayan Göksoy; gelişmenin ve iyileşmenin sonsuz bir süreç olduğuna ve sağlık sektörü söz konusu olduğunda, bu gelişme çabasının, insan faktörüyle birlikte insan hayatı için yapılmasının zorluğuna ve önemine dikkat çekti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3