Bel fıtığına iğneli çözüm

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış...

Bel fıtığına iğneli çözüm

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış...

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:09
Bel fıtığına iğneli çözüm

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığı olmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle tedavi edilebildiğini söyledi.

50 yaşındaki hastası Aybil Çalışkan’ın bel ve bacak ağrısına yol açan böyle bir bel fıtığından iğneli tedaviyle kurtulup yarım saat sonra ağrısız evine gittiğini belirten Prof. Dr. Yücesoy, “Bu yöntemle hastaya ağrısız bir dönem sağlanıyor. Kişi iyi bir egzersiz programıyla uzun yılllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor” dedi.
Bel fıtığından muzdarip olanların çektikleri ağrılar yüzünden yaşam kalitelerinin bozulduğuna dikkat çeken İzmir Kent Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Yücesoy, bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan Radyofrekans nükloplasti (RF) teknolojisi ile özellikle genç hastalarda çok iyi sonuçlar aldıklarını söyledi. Hastası Aybil Çalışkan’ın (50) bel ve sağ bacak ağrısı şikayetiyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerinde bel fıtığı saptandığını kaydeden Yücesoy, şöyle konuştu:


“Hastamızda kopmuş fıtık olmadığı, kanal darlığı olmadığı için iğne ile girilerek radyofrenkans nükleoplasti yöntemiyle taşan kısım yakılarak sinir kökü rahatlatıldı. 5 dakika süren işlemde hasta uyanık ve yatar durumdayken bölgesel olarak uyuşturularak bel bölgesinden bir iğne ile röntgen kontrolünde fıtık gelişen omurlar arasına giriliyor. Radyofrekans enerjisi verilerek fıtığı oluşturan dokuların buharlaştırılarak büzülmesi sağlanıyor. Böylece sinir kökü üzerindeki baskı kalkıyor ve ağrı da hemen kesiliyor. Böyle bir tedavi uygulanmasa fıtığın büyümesi, patlaması, sinirde harabiyete yol açması, ezilen sinirde harabiyet olması nedeniyle kuvvet kayıplarının ortaya çıkması mümkün. Sonuçta da daha büyük ameliyat gerekecek. Özellikle genç hastalarda omurgalar arasındaki diskin içindeki su buharlaştırılarak geriye doğru çekilmesi sağlanıyor. O yüzden çok ileri yaşlarda kullanılmıyor. Bu yöntemle hastaya ağrısız, rahat bir dönem sağlanıyor. Bu dönemde yapılacak iyi bir egzersiz programıyla uzun yıllar problem olmadan yaşamını sürdürüyor.”


Prof. Dr. Yücesoy, sürekli bel ve bacak ağrılarından yakınan, ilaç ve fizik tedavi gibi tedavilerden sonuç alamayıp henüz ameliyat aşamasına gelmemiş hastaların yararlandığı yöntemin patlamış, kopmuş, omurilik kanalı içine girmiş fıtıklara uygulanmadığını vurguladı. Yücesoy, “Yöntem tekrarlanabiliyor, birden fazla bölgede, birden fazla fıtığa uygulanabiliyor. Genelde hastalar da işlemden yarım saat sonra ağrı şikayetinden kurtulmuş olarak taburcu ediliyor” dedi. Ağrıdan kıvranarak geldiği İzmir Kent Hastanesi’nde ameliyatsız tedaviyle bel fıtığından kurtulduğunu belirten Aybil Çalışkan, “Yıllarca boşuna ağrı çekmişim, ağrısız hayat çok keyifli” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.04.2014 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72