Ataşehir'de bir ilk yaşandı

Ataşehir'de bir ilk yaşandı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir'de bir ilk yaşandı

KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk Da Vinci Robotik Cerrahi ile tek delikten safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

Dünyada Da Vinci Robotik Cerrahi ile tek girişten safra kesesi ameliyatı gerçekleştiren 5. merkez KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi oldu. KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu tarafından gerçekleştirilen Da Vinci Robotik Cerrahi ile tek girişten safra kesesi ameliyatı ise Türkiye'de bu alanda yapılan ilk ameliyat oldu.

KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu'na hazımsızlık ve karın ağrısı şikayetleri ile başvuran 23 yaşındaki İrem Anık'a  kolesistolitiasis (safra kesesi taşı) ve kolesistitis (safra kesesi iltihabı) teşhisi konuldu.

Hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra Da Vinci Robotik Cerrahi ile tek girişten safra kesesinin alınmasına karar verildi. KadıköyŞifa Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Eminoğlu'nun gerçekleştirdiği ameliyatta göbek deliğinden tek giriş yapılarak safra kesesi çıkarıldı. Ameliyatın ardından kısa bir süre içinde toparlanan İrem Anık, 1 gece hastanede kaldıktan sonra birkaç gün içinde normal hayatına geri döndü.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3