150 Bin Bebek Prematüre Doğuyor

150 Bin Bebek Prematüre Doğuyor

17 Kasım 2017 Cuma 11:30
150 Bin Bebek Prematüre Doğuyor

Gebeliğin 23 ila 37. haftaları arasında doğan ve doğum ağırlığı 2 bin 500 gramın altında olan bebekler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ‘prematüre’ olarak kabul edilirken, Interpress’in Dünya Prematüre Günü nedeniyle medyada yapmış olduğu incelemeye göre her yıl dünyada 13 milyon, Avrupa’da 500 bin, Türkiye'de ise 150 bin bebeğin hayata gözlerini erken açtığı belirlendi. Medyaya yılbaşından bu yana 10 binin üzerinde prematüre doğumla ilgili haber yansırken dünyada yüzde 10 olan erken doğum oranının Türkiye’de ise yüzde 12 civarında gerçekleştiği tespit edildi.

Bin gramın altında 50 bin bebek doğuyor …

Ülkemizde yılda 150 bin bebek prematüre olarak dünyaya gözlerini açarken bunların 50 bin kadarının ise 1 kilogramın bile altında doğduğu belirlendi. Türkiye'de bebeklerin yüzde 12'sinin 37. gebelik haftası tamamlanmadan, yüzde 2'sinin ise 32. gebelik haftasından önce yani 2 bin 500 gramın altında dünyaya geldiği tespit edildi. Stres, obezite, sağlıksız beslenme, ileri ve erken yaş çoğul gebelikler prematüre doğumların artmasına neden olurken, son yıllarda yaşanan gelişmeler sayesinde 1000 gramın üstünde doğan bebeklerin yüzde 90’ının gerekli tedavi ile yaşama tutundukları tespit edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3