6292 Sayılı Kanun kapsamında olan, halk dilinde 2/b arazileri diye tabir ettiğimiz bölgeler  adeta yanıyor. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından gönderilen Tebligatlar, 2/b mağdurunda sıkıntı ve üzüntüyü tavan yaptırıyor. Ödeyeceği parayı devletin gönderdiği bir zarfın içinde görünce işin ciddiyetini anlayan vatandaş arazisini satmak için çabalıyor.Kanun tasarı halindeyken başladığımız bilgilendirmeler halen devam ediyor, ancak bir çok 2/b mağduru durumun vahametini anlamak istemiyor.Ta ki tebligat gelene kadar.Tebligatı görünce de şaşırıyor bu milli emlak’ın internet sitesindeki rakam diye!
Tüm çabalamalarımıza rağmen 2/b mağduru birlik beraberlik içinde hareket edemedi.Gerçek durumunu mağduriyetini devlet kademelerine, hükümet yetkililerine anlatamadı.Kanun 2/b mağdurunu cezalandırır nitelikte yapıldı.Bu duruma rağmen parası olan ödemesini yaparak tapusuna alıyor.Büyük bir kesim ise indirim hakkını kullanarak yerini satma telaşında.Üç ay gibi kısa sürede yerini satamayanların hak sahipliği düşüyor.Şimdiden bir çok yer hazineye kaldı.Hazineye kalan yerleri kullanmaya devam edenlerden Milli Emlak  ecrimisil almaya hazırlanıyor.Tebligatı gelmeyenler ise beklemede, belki vade uzar, belki fiyat düşer diye bekliyorlar, ancak bir şeyin olacağı yok…
Çekmeköy ilçesinin yeni mahallesi olan doğa harikası Reşadiye Köyünde araziler tüm hızıyla el değiştiriyor.136 yıl önce dedelerimizin kurduğu bu köyde köylünün arazisi hiç kalmayacak gibi görünüyor. Çünkü ödemeler köylü için çok fazla.Bırakın köylüyü bir çok villa sahibi dahi ne yapacağını şaşırmış durumda.Kimi şehirde babadan kalan dairesini satıp milli emlak’a ödeme yapma derdinde, kimisi bankalardan kredi bulma telaşında.Kanun yapılırken kantarın topuzu kaçtı dediğimizde 2/b mağduru bile bizi suçlamıştı.2/b mağduru yürüyüşlerine köylüyü davet ettiğimizde hükümet düşmanı ilan edilmiştik.Şimdi aynı insanlara çıkış yolu bulmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.Her şeye rağmen yerini satabilen şanslı sayılıyor.Satamayan ise çok kızgın.
Öte yandan 2/b bölgeleri adeta ayakçı kaynıyor. Her köşe başında ayakçı emlakçılar var. Bu ayakçıların ülke ekonomisine kazık atıyorlar. Bilgi yetersizliğinden 2/b mağdurunu ve alıcıları yanlış yönlendiriyorlar. Yasal emlak komisyoncusunun hakkını yiyorlar. Kayıt içindeki esnafa göz açtırmayan Maliye neden bu ayakçı emek hırsızlarını tespit etmiyor? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72