Mübarek Ramazan ayına kavuştuk. Ramazan güzellik ve bereketin ayıdır. Dinimizde önemli aylardan olup on bir ayın sultanı kabul edilir. Ayların en mübareklerinden olarak tüm İslam dünyasının coşku ile karşılandığı zamanlardandır. İnsanların birbirleri ile kaynaşmasını sağladığı gibi yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun şekilde yaşandığı dönem olmaktadır.

Müslümanlar için oruç tutmanın ayı olup, sahur vaktinden iftara kadar geçen sürede sabrederler. Nefisler terbiye edildiği gibi Allah rızası kazanmak istenir. Gün boyunca aç kalanlar akşam ezan ile birlikte orucunu açarak yemek yerler. İnsanların gün boyunca kötülüklerden uzak durarak nefislerini terbiye etmektedir. Bereketin bol olduğu, insanların birbirleri ile yardımlaşabildiği alanlardandır. İnsanlar birbirlerine iyilik yaptığı, ihtiyacı olanları gerektiğinde kendi evlerinde misafir ederek ağırlarlar. Hayırlar ve bereketin bol olduğu ayda insanların birbirlerini tanımaları sağlar. Kaynaşmaları sayesinde birbirlerine yakınlık gösterip insanlar arasındaki bağlar kuvvetlenir. Ramazan bereket, hayır, arkadaşlık, dostluk, merhamet, insanları tanıma gibi değerleri bizlere sunar. Tüm Müslüman alemi en içtenliklerle Ramazan ayını geçirir, dinimizin güzelliklerini gösterdikleri gibi hoşgörü ile karşılarlar. Ramazan ayı, üç aylar olarak bilinen mübarek ayların sonuncusudur. Ramazan ayında, Allah’ın Kuranı Kerim’de farz olarak bildirdiği oruç tutulur. İmsak vaktinden iftar vaktine kadar yeme, içme, cinsel ilişki haramdır. Normal zamanlardaki haram olan işler yalan, dedikodu, gıybet gibi Ramazan orucuna zarar verir. Müslümanların ümmet olarak hep birlikte Ramazan ayında oruç tutması, birlik ve beraberliği pekiştirir. Ramazan ayında yardımlaşma, dayanışma, selamlaşma ve dualar artar.

Ramazan ayının önemi şu şekildedir:

*Ramazanda oruç farzdır.

*Ramazanda Kuranı Kerim indirilmeye başlanmıştır.

*Ramazanda Kuranı Kerim’in indirilişi tamamlanmıştır.

*Ramazanda Kadir Gecesi bulunur.

*Ramazanda şeytanın bağlandığı bildirilmiştir.

*Ramazan bereket ve huzur ayıdır.

*Ramazan yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.

*Ramazan fedakarlığın, sabrın, kulluğun arttığı aydır.

*Ramazan ibadetlerin ve takvanın arttığı bir aydır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.