Çekmeköy ilçesinin can damarı Taşdelen çok hızlı bir şekilde gelişme kaydediyor. Belediyenin imar mevzuatındaki esnek davranışı sayesinde, bölgede bir çok toplu konut ve işyeri  projesi hayata geçiriliyor. Daha önce başlayan toplu konutların birçoğu da bitme noktasına geldi ve büyük bir çoğunluğu da satıldı.

Dairesi bitenler bölgeye taşınmaya başladı. Bölgenin nüfusu hızla artıyor. Ama her şeyden önemlisi bu kadar insana hizmet edebilecek, sosyal tesis binaları,  alışveriş merkezleri ve mağazaların olup olmaması; Çekmeköy Belediyesi bu bölgeye ilçenin merkezi davranıp ciddi yatırımlar yapıyor ve planlıyor.

Taşdelen'i diğer bölgelerden ayıran en önemli özelliklerinden biride 2km. uzunluğundaki ana caddesi. Ana caddenin her iki tarafı ticari yapılaşmaya müsait ve bu şekilde yapılanmaya devam ediyor. Bir çok dükkan, mağaza şimdiden hizmete başlamış durumda veya inşa aşamasında.

Caddenin en önemli özelliği düz ve uzun bir cadde olması ve otopark sorunun olmaması. Cadde düz olunca, yayalar için daha cazip bir yer oluyor. Dükkanlar ve mağazalar daha hareketli oluyor. Zaten şimdiden hareketlilik başlamış durumda. Kiralar hızla artıyor. Dükkan satış rakamları astronomik seviyede. Bankalar ve tekstilciler dükkan kiralamaya başladılar. Caddede şu an için 3 önemli banka var.

Caddeye geleceğin Alemdağ Caddesi olarak bakılıyor. Taşdelen Caddesi, Ümraniye Alemdağ caddesine çok benziyor. Alemdağ caddesinde dükkan satış değerleri milyon dolarlar ile telafuz ediliyor. İkisi de düz ve uzun bir cadde. Ama Taşdelen caddesinin avantajı yeni inşa ediliyor olması. Dükkanların önündeki boş alanlar caddeye ayrı rahatlatıcı bir hava katıyor.

Bakir Alemdağ ve köylerin imar ve tapu sorunları çözüldüğünde caddedeki hareketlilik Alemdağ'a doğru uzayarak Anadolu yakasının en uzun ve prestijli caddesi olacak. Cadde kısa zaman sonra Bağdat Caddesi'ni sollayarak bölgenin merkezi olacak gibi görünüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.