Vekillerin masrafı bitmiyor: Bu sefer 40 bin lira!

TBMM dışında da bir ofis oluşturabilmeleri için milletvekillerine aylık 40 bin liralık bir bütçe ayrılması gündeme geldi.

Vekillerin masrafı bitmiyor: Bu sefer 40 bin lira!

TBMM dışında da bir ofis oluşturabilmeleri için milletvekillerine aylık 40 bin liralık bir bütçe ayrılması gündeme geldi.

18 Eylül 2017 Pazartesi 17:36
Vekillerin masrafı bitmiyor: Bu sefer 40 bin lira!

İhtiyaçları bütçeden karşılanan vekillere şimdi de ofis parası verilmesi gündemde. 

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, halihazırda bazı milletvekillerinin, vekil binasında yer olmaması nedeniyle TBMM yerleşkesindeki farklı binalara dağılmış olması, Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının artması, bakanların artık milletvekilleri arasından seçilmemesi gibi nedenlerle 172 milletvekilinin açıkta kalacağı hesaplanmış ve Meclis’in tatile girmesiyle birlikte yeni binanın temelinin atılması planlanmıştı. Ancak yaz geçti, temel atılmadı. Seçimin olağan tarihine 2 yıl kalmış olmasına rağmen yeni bina işinin ağırdan alınması, Meclis’te yeni senaryoları gündeme getirdi.

Meclis kulislerinde dile getirilen son formül ise, “milletvekillerine oda yerine, yıllık belli bir bütçe ödeneğinin tahsis edilmesi” formülü. Buna göre Meclis; milletvekillerine oda vermeyecek, eleman tahsis etmeyecek.

Vekiller tahsis edilecek ödenekle kendi bürolarını kuracak. Formül ilk gündeme geldiğinde bir milletvekilinin Meclis’e aylık maliyetinin 40 bin TL civarında olduğu hesaplanmıştı. Milletvekiline maaşı dışında; personel çalıştırması ve büro tutması için bu civarda bir para ödenebileceği belirtiliyor. Formülün önündeki en önemli engel, milletvekiline ödenek ve yolluk dışında ödeme yapılması yasağı. Partiler formül üzerinde anlaşırsa bu konuda yasal altyapının hazırlanabileceği ifade ediliyor. Formül hayata geçerse Meclis Kampusu içinde sadece, komisyonların, parti gruplarının ve TBMM Başkanlık Divanı’nda görevli milletvekillerinin makam odaları bulunacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72