Bahçeli: Erbil, gerekirse savaş sebebi sayılmalı

Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeminde Suriye krizi ve ABD'nin silah yardımları olan Bahçeli, ‘ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor’ dedi

Bahçeli: Erbil, gerekirse savaş sebebi sayılmalı

Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündeminde Suriye krizi ve ABD'nin silah yardımları olan Bahçeli, ‘ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor’ dedi

24 Ağustos 2017 Perşembe 11:27
Bahçeli:  Erbil, gerekirse savaş sebebi sayılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemine Suriye krizi ve ABD’nin Rakka çevresinde IŞİD’e karşı YPG’yi silahlandırmasını alan Bahçeli ‘ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor’ dedi. Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleşecek referanduma da sert tepki gösteren Bahçeli “referandum savaş nedeni sayılır’ dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları;

ÇÜRÜK TARTIŞMALARLA BOĞUŞUYOR: 

Tehlikeler volkan ağzı gibi patlarken Türkiye çürük tartışmalarla boğulmaktadır. Kurgusu ustaca yapılmış bu meşguliyet gerçek sorunlarla mücadeleyi doğrudan sekteye uğratmaktadır. Zincirleme olaylar peş peşe gündemi işgal etmektedir. Atatürk büstlerine yapılan saldırılar, Çanakkale’de polis memurunun ibretlik fotoğrafı, Maçka Parkı’ndaki kıyafet temalı taciz, yeni devlet safsataları konu başlıklarından sadece bir kısmıdır.

KÜSMEMİZİ İSTİYORLAR: 

İstikrarsızlık zemin bulmaktadır. Her şey ortadadır. Pek çok meselemiz vardır, çözüm bekleyen çok sayıda sorun yumağı dağ gibi karşımızda durmaktadır. Oyalanmak ise Türkiye’ye haksızlıktır. Korumamız gereken milli varlığımızla birlikte hakettiği mevkilere yükselmeyi beklemektedir. Vakit kaybına tahammül kalmamıştır. Milletin kafası karışık, sıkıntıları fazladır. Medya yanlı, ihanet canlı, ilkesizlik kaslı, demokratik kurum ve kurallar paslıdır. Dağılmamızı istiyorlar, birbirimize küsmemizi umuyorlar.

GEREĞİ NEYSE YAPILMALIDIR: 

ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor. ABD’nin silah, cephane ve eğitim desteği verdiği PKK/YPG’ye yeni bir örgüt kurdurup Fırat Kalkanı bölgesine saldırtmanın şartlarını oluşturması dostlukla bağdaşmamaktadır. Bu cani kimi, nereden, nasıl atacaklarını zannetmektedirler. Türk milletinin seri katillere pabuç bırakacak, acziyet ve zayıflık içinde olmadığı kısa sürede gösterilmeli, gereği neyse yapılmalıdır.

REFERANDUM SAVAŞ SEBEBİ SAYILMALIDIR:

 Barzani’nin korsan referandumuna mesafeli tavrı, Rusya ve ABD’nin yükselen itirazı önemlidir. Kandil, Sincar yok edilmelidir. Kandil dümdüz edilmelidir. Terörizm bekçilerine öldürücü vuruş derhal yapılmalıdır. Referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmaldır. Bu referandum Kürdistan provasıdır. Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır. Peşmerge yönetimi Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamaktan vazgeçmelidir

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72