Anadolu yakasında yeni ilçelerin oluşumu ile yeni Tapu Sicil Müdürlükleri kuruldu. Yeni tapu müdürlükler sayesinde tapu işlemlerinde ciddi rahatlamalar oldu. Eski yığılmalar artık olmuyor. Yeni kurulan tapu daireleri saat gibi çalışıyor. Yönetici kadrolar ve personel mükemmel uyum içinde çalışıyor.

 Bakanlığın kurduğu yeni online sisteme hızla adapte oldular. Artık bugün git yarın gel dönemi bitti. Her türlü işlem, verildiği randevu saatinde yapılıyor. Rüşvet ortadan kalktı. Adam kayırmaca bitti. Vatandaş ve emlak müşavirleri bu durumdan memnun. Bunun yanında değişime direnen eski tapu daireleri de var.

 Her şeye rağmen uzun süreli randevu vermeyi başarı gibi gören memur, odasında bir türlü bulunamayan müdürlerde var. Buradan bu daireleri açıklamak şimdilik yanlış ancak bu durum böyle devam etmemeli. Halen gecekondu gibi binalarda tapu müdürlükleri var. Büyük paraların döndüğü kalabalık ilçelerde dahi bu tür yapıların olması üzüntü verici bir durum.

 Yeni kurulan tapu müdürlüklerinden Çekmeköy Tapu Sicil Müdürlüğü personeli ve yapısı ile kısa sürede örnek alınacak bir müdürlük oldu. Adeta özel sektör gibi çalışıyor. Zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde işler olduğunca hızlı yapılıyor. Müdürlük kamera sistemi ile izleniyor. Sade vatandaş rahatlıkla işlemini yaptırabiliyor. Her şey olması gerektiği gibi.

  Tüm Tapu Müdürlükleri hızlı ve çözüm üretici olmalıdır. Memur vatandaşı müşteri gibi görmeli ve güler yüz ile işlemeleri biran önce yapmalıdır. Yapılan her satış sayesinde devlete alım satım harcı ödenerek gelir kaydedilir. Kar edilen her satışın vergisi ödenir.

 Alan ve satan sayesinde atıl olan birçok gayrimenkul ve para ülke ekonomisine kazandırılır. Ülke ekonomisine kazandırılan gayrimenkul aynı zamanda istihdam kapısıdır. Bu bağlamda devirlerin hızlı ve sağlıklı yapılması açısından tapu müdürlüklerinin önemi çok büyüktür. Son bir yılda tapu müdürlüklerindeki değişim ve gelişim memnuniyet vericidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.