Bir öğretmen, nedir bir öğrenci için? Öğretmen, gecenin en aydınlık yüzüdür bir öğrenci için. Bazen minicik bir tebessüm, bazense kocaman bir göz yaşıdır onlar. Kimi zaman acılarının ilacı kimi zamansa bir kalp kırgınlığının en tesirli yapıştırıcısıdır. Onlar değil midir bizim hayatımızın başlangıç noktasını belirleyip bitişini yönlendiren? İşte bir öğretmen bir hayattır bir öğrenci için.

en güzel, en süslü sözlerin bile tasvir edemediği ama dünyadaki en güzel sözlerden fazlasıyla tasvir edilmeyi hak eden insanlardır. Onlar, en özel, en erdemli ve en çok övgüyü hak eden insanlar. Hepimizin hayatında unutamadığımız örnek aldığımız öğretmenler vardır. Bu öğretmenler hayatımızda izler bırakmışlardır. Öğretmen, bizim okul hayatımızın ilk başlarında tanıdığımız ve karşılaştığımız kişidir. İlk gördüğümüzde biraz utanıp çekinsek de sonradan alıştığımız. Bazı sorunlarımızı paylaşıp beraber çözdüğümüz kişilerdir. İlk öğretmenimizi gördüğümüz zaman biraz çekinsek de aslında o bize gerçekleri öğreten kişidir. Öğretmen, bize okulda sadece harfleri, sayıları, yazı yazmayı, okumayı değil de bize hayattaki yanlışların doğrularını öğreten kişidir. Öğretmenler her zaman bizler için elinden geldiklerini yapıp bizim iyi bir okullara gitmemizi ve iyi bir iş sahibi olmamızı isterler. Her öğretmen öğrencilerine kendilerinden sadece ders değil aynı zamanda da hayat derslerini de öğrettikleri için mutlu ve gururludurlar. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yazılması gereken o kadar olumlu şey var ki nereden başlasak buna bile zor karar veririz. Her türlü zorluğa göğüs gererek bu yola baş koymuş öğretmenlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Geleceğe hedef koymamızı ve hedeflerimize doğru adımlarla ilerlememizi sağlayan ikinci ailemizdir onlar. Öğretmenlerimiz bizi aydınlatır. Bir anne şefkati, bir baba desteği hissettirir bize. Bu mesleğe ömrünü adamış, işini severek yapan, kendinden çok öğrencilerini düşünen öyle öğretmenlerimiz var ki onların önünde saygıyla eğilmek gerekir. Ülkemizde öğretmenlerin pek çok sorunu bulunmakta. Bunların en önemlisi genç neslin öğretmenlere karşı saygısını yitirmiş olması. Öğretmenler sadece kitap dersi anlatmaz. Hayata bakış açımız değişsin diye hayat dersi de anlatır bazen. Verdikleri bilgilerle öğrencinin beynini kazırlar. Öğretmenlerimizin ağzından çıkan her bilgi hayatta yeri ve önemi vardır aslında. Öğretmenin verdiği bilgi sınavda veya sözlüde değil her zaman lazım olacaktır bize.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.