Hayatta hepimiz başarılı olmayı, iyi bir işimizin olmasını, bolca para kazanmayı isteriz. Ne var ki herkes hayatta başarılı olamıyor. Başarılı olamayınca da hayata küsüyor. Başarılı insanları diğer insanlardan ayıran özelliklerden biri tutumlarıdır. Başarısız olduğunuzu hissettiğinizde; ‘Yaşam bana bir şeyler mi anlatmak istiyor’ deyin.

Bakın, Güney Afrikalı yazar John Maxwell bu konuda neler söylüyor: Başarısızlık; ‘Ben bir başarısızım' demek değildir. ‘Henüz başaramadım' demektir. Başarısızlık; ‘Ben hiçbir şey gerçekleştiremedim' demek değildir. ‘Bir şeyler öğrendim' demektir. Başarısızlık; ‘Aptallaştım' demek değildir. ‘Deneyerek yaşamak için gerekli inanca sahibim' demektir.

Başarısızlık; ‘Ümitsizliğe kapıldım' demek değildir. ‘Deneme cesaretini gösterdim' demektir. Başarısızlık; ‘İstediklerime sahip olamayacağım' demek değildir. ‘Değişik tarzda bir şeyler yapmalıyım' demektir. Başarısızlık; ‘Ben aşağılığım' demek değildir. ‘Mükemmel değilim' demektir.

Başarısızlık; ‘Zamanımı boşa harcadım' demek değildir. ?Yeniden başlamak için bir nedenim var' demektir. Başarısızlık; ‘Vazgeçmeliyim' demek değildir. ‘Daha sıkı çalışmalıyım' demektir. Başarısızlık; ‘Asla başaramayacağım' demek değildir. ‘Daha sabırlı olmalıyım' demektir. Başarısızlık; ‘Kendimden ümidimi kestim' demek değildir. ‘Bir bildiğin var' demektir.

Başarı, insan gelişimin motivasyonudur. Başarı gerçekleşmezse, mutluluğu da yakalayamaz insan. Başarı görecelidir, bazılarına göre okuldaki sınavlardan tam geçer not almak ise bazılarına göre de hayatın anlamına ulaşmaktır. Görüldüğü gibi, başarının çok geniş bir yelpazesi var. Ne olursa olsun, dünyaya gelen herkesin biricik amacı başarıdır, mutluluk da başarının ucundadır. Başarısızlığın nedenlerini bilmek, bazen bizi başarıya daha çabuk ulaştırabilir.

Başarılı olmak için: Sorumluluk alın- Plan yapın- Uzmanlaşın- Ödemeniz gereken bedellerin farkında olun- Kararlı olun ve vazgeçmeyin- Hayatın her anın kıymetini bilin ve ondan keyif alın- Hiçbir işinizi ertelemeyin… Başarıya ulaşan insanlar hayallerinin peşi sıra yürüyen kişilerdir. Kararlı ve emin adımlarla… Siz neden bu kişilerden birisi olmayasınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.