Muhtarlık insan tanımak için iyi bir laboratuvar.
Adamın elektriği kesilir, gelir "...bu işe köklü bir çözüm bulman için geldim, biz sana otur diye mi oy verdik..." der gider.
Oysa Muhtarlığı köklü çözüm bulma yeri olarak aklına kazıyan bu Karadenizli Adam ölse bir kadına oy vermez.
Kadın gelir "...demin oğlum gelmiş, ikametgah senedi vermemişsin parası yok diye, biz senden önce hep bedava alıyorduk..." der. Kadın pür şık, çizme çanta tam takım, 1 değil istese 10 tane alabilir. Yok, alıştırılmış bedavaya, bu da bedava olacak.
Müteahhit gelir ev yapmak için belge almaya, "şimdi üstümde yok sonra getiririm" der ve sır olur, gider.
Kıyafet seçmeye gelir, 1 çuval doldurur, gider. Sonra aldıklarını giysi sattığı dükkânında görürsün. 5 tl adedi.
Dayaktan kaçan karısının nereye gittiğini Muhtardan öğrenemeyen adam, kısa bir süreliğine de olsa karısını dövemeyeceğini anlamanın yarattığı kızgınlıkla "...seçimden önce yalvar yakar oy istiyordun ama..." der ve gider.
Fakirlik kağıdı çıkarmaya gelir, belgeyi çantasına koymak için anahtarı masanın üstüne bıraktığında fark edersin ki arabası var.
Ramazanda hayırseverler erzak getirirler. Bir ailenin farklı fertleri ayrı insanlarmış gibi gelirler 10 koli alır giderler.
Ayakkabı, elbise seçmeye gelirler, bakıp işlerine yaramayacaklarını anladıklarını yerlere insafsızca fırlatıp çeker giderler.
Aynı insan her hafta muntazaman gelir, bir keresinde yol parası, diğerinde ekmek parası, bir diğerinde ise pazar parası alır gider.
Eski Muhtarın gönderdikleri gelir, yok yere fırça çekip giderler.
Suriyeliler gelir, "Belediye gönderdi, para verecekmişsin" diye tutturur, almadan gitmezler.
Ben de tüm bu şahitlikleri ve bu yaşıma kadar tüm yaşadıklarımı üst üste koyar, toplarım ve zorlarım kendimi umutla bakayım geleceğe ve de seveyim diye insanları, nafile.
Topla çıkar, sonuç; yaşasın hayvanlar...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.