Muhtar Hanım’la kahve içimliği bir araya geldik, "...neler yaptınız?..." diye sordum, 2.5 saat anlattı, aşağıdakiler aklımda kalanlar :

1. Tekerlekli İskemle Dağıtımı :

ATV Televizyon Kanalı Tatlı Sert Programı Sunucusu Müge Anlı ile yapılan işbirliği neticesinde mahallemizdeki 8 yürüme engelli vatandaşa tekerlekli iskemle verilmiştir.

2. İş Edindirme :

Muhtarlığımıza is bulmak için başvuran 170 vatandaşın 76'sı (42'si sigortasız, 34'ü sigortalı) ise yerleştirilmiştir.

3. Her Türlü 2. El Eşya Dağıtımı :

Muhtarlığımızın üst katı 2. El Ürün mağazasına dönüştürülmüş ve ilk 6 aylık dönemde yüzlerce ihtiyaç sahibi bu imkandan faydalanmıştır.

4. Sağlık Taraması :

Bir özel hastane, Muhtarlığımızda 450 mahalle sakinimizin göz taramasını gerçekleştirmiştir.

5. Keder ve Mutlu Gün Paylaşımı :

Muhtar ve Azalar mahalle halkının sayısız vefat, düğün, sünnet gibi kederli ya da mutlu günlerinde bizzat yanında olmuştur.

6. Mahalle Mektebi :

Bilinçli Ana-Babaların yetiştirilmesi amacıyla; Muhtarlığımız tarafından Haziran ve Temmuz aylarında 6 haftalık Eğitim Programı düzenlenmiştir. Konularında uzman Psikolog, Kişisel Gelişim Uzmanı, Öğretmen ve Doktorlar tarafından verilen seminerlere 18 mahalle sakini anne katılmıştır.

7. Gençlik Yaz Okulu :

10-17 yas arası 12 çocuk ve gencimizin katıldığı Gençlik Yaz Okulu Programı Ağustos ayında 4 hafta şeklinde gerçekleştirilmiştir.

8. Kaymakamlık ile İşbirliği :

Sayın Çekmeköy Kaymakamı, Muhtarlığımızın yürüttüğü her bir Proje'ye gönülden destek verdiğini ifade etmektedir. Bir yaşlı ve kimsesiz mahalle sakinimiz Kaymakam Bey tarafından Huzurevi'ne yatırılmıştır.

9. STK'lar ile İşbirliği :

Çekmeköy Hedefimiz Gelişim Grubu, Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) Genel Merkez, Kadıköy Kadın Meclisi, Lions Anadolu Yakası Federasyonu, Çekmeköy Halk Meclisi, Maya-Der, Hukuk Okur Yazarlığı Platformu gibi Sivil Toplum Kuruluşları ile pek çok ortak Proje geliştirilmiş olup, bu projeler halen devam etmektedir.

10. Uluslararası Projelerde Ortaklık :

A. Muhtarlığımız, Uluslararası İsveç Yerel Demokrasi Merkezi - Yerel Yönetimleri Güçlendirme Projesi’nin resmi düzeyde Yerel Ortağıdır.

B. Muhtarlığımız Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı - Comenius Çevre Bilinci İçin Sorumluluk Projesi’nin resmi düzeyde Yerel Ortağıdır.

11. Ulusal Projelerde Ortaklık :

A. Muhtarlığımız 118Y Anadolu Yakası YC Lions Kulüpleri Federasyonu - "Kelebek" Kadın Bilinçlendirme Projesi’nin resmi düzeyde ortağıdır.

12. Okulu Destekliyoruz :

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi 1 ilkokul, 2 ortaokul çocuğumuzun kırtasiye ve okul kıyafet masraflarının tamamı 3 hayırsever tarafından karşılanmıştır;

Üniversitede Mühendislik okuyan bir gencimize bitirene dek 2 hayırsever tarafından ortaklaşa aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Üniversitede Psikoloji okuyan bir gencimize bir STK'dan bitirene dek aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Üniversitede Mühendislik okuyan bir gencimize bir hayırsever tarafından okulu bitirene dek aylık sürekli burs temin edilmiştir;

Bir çocuğumuzun 340 TL tutarındaki kırtasiye masrafı bir hayırsever tarafından karşılanmıştır;

Bir hayırsever, Muhtarlığımıza 12 adet okul çantası getirmiş, çantalar şahıs huzurunda ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmıştır.

13. Ramazan Yardımları :

Bir hayırsever, 8.000 TL nakit bağışta bulunmuştur. Bağışta bulunan şahıs ile Muhtar Yadigar Aslan ihtiyaç sahibi evleri tek tek dolaşarak, her eve 250 TL nakit ödeme yapılmıştır;

Bir hayırsever, 250 TL'lik market hediye çeki getirmiştir;

Bir hayırsever, 200 TL nakit vermiş, şahıs huzurunda ihtiyaç sahibi aile davet edilerek bu para

iletilmiştir;

Bir Siyasi Parti İlçe Örgütü Başkanı, Muhtarlığımıza 30 koli erzak teslim etmiş, şahıs huzurunda 30 ihtiyaç sahibine koliler teslim edilmiştir.

14. Mahalle Meclisi :

Mahalle sakinleri ile geniş katılımlı ortak yönetim hedefi kapsamında; 29 Ekim 2014 tarihinde yapılacak etkinliğimizde Mahalle Meclisi oluşturma projemiz resmen duyurulacak ve fiili çalışmalara başlanacaktır.

Ve Yadigar Aslan sözlerini şimdilik şöyle tamamladı: "Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın Teminatıdır..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.