Yurdun çeşitli bölgelerinde olduğu gibi İstanbul’da da motosiklet sürücülerinin duyarsız ve umursamaz davranışları yaya trafiğini tehlikeye düşürüyor. Motosiklet kullanıcıları kuralları hiçe sayıyor. Kimi zaman kaldırımda, kimi zaman trafiğe kapalı yaya yollarında hızla ilerleyen motosiklet ve bisiklet sürücüleri, yayaları tehlikeye düşürüyor. Kaldırımlarda giden, sadece yayalara tahsis edilmiş yerden bile bisiklet ve motosikletle gitmek aslında duyarsızlığın ta kendisi. Otobüs duraklarında yolcu indirip bindiren vatandaşları hiçe sayarak sağ taraftan hızla geçen motosikletler her an görülüyor.

yoğunluğunun bulunduğu saatlerde yayaların arasından hızla geçen motosikletliler uyarıları da dikkate almıyor. Sürücülerin uyarıları ve vatandaşın tepkisini umursamadan ilerlemeleri ise zaman zaman tartışmalar yaşanmasına neden oluyor. Motosikletlilerin kural ihlallerine, elektrikli bisiklet kullanıcıları da katılıyor. Özellikle akşam saatlerinde motosiklet ve bisiklet sürücüleri tarafından yoğun kural ihlali yapıldığını belirten vatandaşlar, "Yayaları umursamadan hızla ilerliyorlar. Bazen tartışmalar hatta kazalar dahi yaşanıyor" diyor. Sık sık meydana gelen motosiklet kazalarında yaralanmalar olmaya devam ediyor. Motosiklet sürücülerinin kurallara riayet etmemeleri nedeniyle meydana gelen kazaların yanı sıra trafiği tehlikeye düşüren sürücülerinin büyük çoğunluğu zorunlu olmasına rağmen kask takmıyor. Kask takanların da arkasına aldığı kişinin kask takmamış olması nedeniyle olası kazalarda yaralanma riskleri de çoğalıyor. Bir de motorların susturucularını söken gençlerin özellikle gürültü kirliliği yaratmaları ise ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor. Trafik ekipleri zaman zaman yaptıkları uygulamalarda gerekli uyarıları ve cezaları yazmalarına rağmen sorunun önüne geçilemiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, “Yaşları 11 ile 17 arasında değişen çocuk ve gençlerin trafik kurallarını hiçe sayarak kasksız motosikletler ile ana cadde ve ara sokaklarda yarış yapmaları ve egzoz susturucularını çıkartarak gürültü kirliliği çıkarmaları canımızdan bezdirdi. Egzozu silah sesi gibi patlatıyorlar. Huzurumuz kalmadı” diye konuşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.