Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yadigar Aslan’ı İzlemeye Devam Edin

Henüz iki ay dolmadı ama Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı’nda yeniliklerin, gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor, hep de böyle devam edecek. Muhtar Yadigar Aslan’ın seçim çalışmaları sürecinde tam destek veren bizler de (Hedefimiz Gelişim Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri) önceki sözde Muhtarlık dönemi sonrası Yadigar Aslan dönemi özde Muhtarlık gelişim ve değişim sürecinin yine bizzat içinde yer alarak hem sürece yine tam destek veriyoruz hem de süreci yakından takip ediyoruz.

Mimar Sinan Mahallesi yeni Muhtarı Yadigar Aslan’ın ilk faaliyeti; 17 Nisan Perşembe, 14.30-17.00 saatleri arasında seçim sürecinde Yadigar Aslan’ı destekleyen tüm tanıdık ve dostlara bir “Teşekkür Daveti” vermek oldu. Katılan gönüldaşlarımızın sayısı bizlere ne denli büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.

Takip eden faaliyet; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirildi. Muhtarlık binasının önünde ve Aile Hekimliğimizin bahçesinde çocuklar bizlere “keşke hep çocuk kalabilseydik” dedirttiler.

Muhtar üç genç kız anası olduğu için Anneler Günü’nde ayrı bir heyecanlıydı. Mimar Sinan Mahallesi esnafı ziyaret edilerek, esnafa birer canlı çiçek hediye edildi.

Soma faciası nedeniyle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Bayramı’nı bu sene buruk kutladık. Yine de bu haftayı mahallenin anneleri için “Gençleri Hayata Hazırlamak” konulu eğitim semineri düzenleyerek anmaya çalıştık.

Ayrıca, iş arayanlar için bir pano oluşturuldu. Başvuran kişinin tüm irtibat bilgileri alınıyor, panoda duyuruluyor. Eleman isteyenler iş arayanlarla bir araya getirilerek 2 ay gibi kısa bir süre zarfında pek çok kişinin iş bulmasında aracılık edildi. Hatta iş daha da gelişecek gibi görünüyor çünkü İş Kur Mahalle Temsilcisi Ali Rıza Kahraman randevu aldı, görüşmeye gelecek. Mahallemiz kadınlarını iş sahibi yapabilmek için ortak plan geliştirmeyi önerdi, severek kabul ettik, elimizden geleni şevkle yapacağız.

Çatı katı her türlü ikinci el eşya deposuna dönüştürüldü. Hayır sahiplerinden gelen tüm eşyalar tasnif edildi, sergileniyor, ihtiyacı olan alıp, gidiyor. Bu sayede evini döşeyen dahi oldu.

Yanı sıra, Muhtarlık tepeden tırnağa dekore edildi. Parke döşendi, duvarlar boyandı ve kağıt kaplandı, toplantı odası kuruldu, 1 toplantı masası ve 20 iskemle temin edildi, buzdolabı, bilgisayar, faks ve fotokopi makinası, mutfak malzemeleri destekçiler tarafından Muhtarlığa hibe edildi. Masanın üstünde hep taze çiçek, küçükler için şeker, gelenler için hep taze çay var.  

Bir gelişme de uluslararası boyutta oldu. Avrupa Birliği Comenius Hayat Boyu Öğrenme Programı ‘Çevresel Sorumluluklar İçin Aktif Olmak’ başlıklı uluslararası  projeye ‘yerel ortak’ olduk. Böyle bir uluslararası projede yer almak inanılmaz bir duygu. Bu proje; yerel ortağı olduğumuz Uluslararası İsveç Projesi’nin ardından ikinci uluslararası projedeki yerel ortaklığımız.

Bu çerçevede ilk faaliyet 5 Haziran’da düzenlenecek. 5 Haziran, 09.00’da 53 öğrenci, öğrenci velileri ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı’nın organizesi ile katılacak olan topluluk ile okuldan çıkılıp, Doğa Parkı’nın  yanındaki ormanlık bölgede bulunan piknik alanındaki çöpler temizlenecek ve topluca okula geri dönülecek.

 

Yaz dönemi için de planlarımız var. 15 günden oluşan 3 dönem şeklinde (Haziran 15 gün, Ağustos 15+15 gün) 2 ya da 3 ana başlıkta yaz okulu program düzenleyeceğiz.

Mahallemiz kadınları için eğitim semineri düzenlemeyi olağan hale getirdik. Her Çarşamba “Çarşamba Gelişim Buluşmaları” başlıklı seminer programlarımızda bugüne dek “Başarının Anahtarı”, “Aile İçi İletişim”, “Gençleri Hayata Hazırlamak”, “Okul ve Aile” gibi konularda seminerler verdik. Seminerlerimiz okullar kapanana dek devam edecek, okullar açıldığında seminerlere yine başlayacağız.

Kısaca, Yadigar Aslan’ın seçim kampanyası esnasında neler vaat ettiysek bir bir yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz.

Tüm projelerin gerçekleştirilmesi aşamasında Çekmeköy Hedefimiz Gelişim Grubu hep destek tam destek. Gruptaki kıymetli dostlarım Zübeyde Kocabay, İnci Karahan, Özlem Çiftçi, Seza Çetin, Nazan Baki, Nurcan Arslan, Lale Ertop’un zihin gücü, çabaları ve çevresi olmasa bunların hiç birini yapamazdık. Sağ olsunlar var olsunlar.

Yolun çok açık olsun Muhtar Yadigar Aslan hanım. Bizler Hedefimiz gelişim Grubu Yürütme Kurulu Üyeleri olarak senin gbi kul hakkına dokunmayan, vefalı ve fedakar gerçek bir kadının her zaman yanında olacağız.

 

 

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72