Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Şevki Güleli’den Muhtar Adayı “Yadigar Aslan”a Bir Yadigar

Toplum olarak iyice kavgaya, gürültüye, çekişmeye, kara propagandaya, iftiraya alıştık/alıştırıldık.

Siyasetin en az nema getiren, en küçük ve etki alanı en dar yeri olan Muhtarlık yarışında dahi bu seçim sürecinde mahalleli olarak tüm bu olumsuzluklara şahit oldum.

Mimar Sinan Mahallesi için hayali olmayan, nitelikli gönüllü sayısının fazla oluşu sayesinde mahallenin alt gelir grubunun çıkarı için uygulanabilir nitelikteki projeleri ile bu yarışta var olmaya çalışan Yadigar Aslan için söylenmeyen kalmadı.

Ne Kürtlüğü ne Aleviliği kaldı, bir de “dul” etiketi kondurdular.

En son marifet ise mevcut Muhtar ve seçimde Muhtar Adayı (herhalde bir 20 sene daha için) Şevki Güleli’nin kızlarından  birinden geldi.

Hem cinsim olduğu için ad vermekten imtina ediyorum, amacım kişileri hedef göstermek değil, şahısların bayağı tavırlarını onlara oy verenlerin huzurunda sergilemek.

Bizzat ilk maruz bırakılan tarafından aktarıldığı ve yanında iki kişi daha bu olaya şahit olduğu için eksik ya da yanlış payı 0.

Güleli’nin kızlarından biri sözüm ona Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adaylarından Yadigar Aslan’a hayırlı olsun ziyaretine geliyor.

Kapı açılır açılmaz “Sen ne çirkinmişsin öyle, resimdekine hiç benzemiyorsun, boyun da çok kısaymış” sözleri dökülüyor ağzından.

Bu cümlede kötü hiç bir taraf yok, bir canlının otokontrolsüz, en yalın haliyle ve sadece güdüsüyle sarf edilmiş bir cümle, tamamen duygusal

Hatun kişinin asıl kapanış cümlesi çok dikkate değer “babamın adaylık sürecinde ağbime bıçak çektiler, senin üç kızın var dikkatli ol bari…”

Muhtar adaylığı sürecininin en başında bir büyüğü olarak ziyaret eden Yadigar Aslan’a “…çekil adaylıktan, gel benim Azam ol…” diyen baba Şevki Güleli’yi ayıplarken kızının sarf ettiği son cümle buram buram tehdit kokmuyor mu!?

Şevki Güleli, Mehmet Ali Güneş, ayıp ayıp, yakışmaz hele bir kadına yapılan tüm bunlar hiç yakışmaz. Hele ki “ana, bacı, yenge” kültürüyle büyümüş Tokat Reşadiyeli ve Sivaslı siz iki Anadolu insanına hiç yakışmaz. Hırslarınız vicdanlrınızı nasırlaştırmasın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.