ÜSKÜDAR'DA SOKAK İFTARLARI BAŞLADI

ÜSKÜDAR'DA SOKAK İFTARLARI BAŞLADI

30 Mayıs 2017 Salı 00:02
ÜSKÜDAR'DA SOKAK İFTARLARI BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda Üsküdar’ın 24 mahallesinde düzenlenecek olan sokak iftarları Burhaniye Mahallesi’nde başladı.


Ramazan’ın manevi ikliminin en çok hissedildiği ilçelerin başında gelen Üsküdar’da sokak iftarları başladı. İlk olarak Burhaniye Mahallesi’nde bulunan Üsküdar Gençlik Merkezi’nin bahçesinde verilen iftara Burhaniye Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdi.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı iftarda Başkan Türkmen iftara gelen vatandaşlarla tek tek selam selamlaştı ve vatandaşlarla sohbet etti.


‘’İlk iftarı bu mahallemizde yapmamızın özel bir sebebi var’’


İftardan önce konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, ’’Allah’a şükrediyoruz yine 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında siz kıymetli dostlarımızla, komşularımızla birlikte bir mahalle iftarında huzur içerisinde soframızı, kardeşliğimiz, sevgimizi, dostluğumuzu paylaşacağız. Bu güzel iftar vaktinde davetimize icabet edip bu iftar sofrasını tıklım tıklım doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayı biz inananlar için çok mübarek bir ay; Kuran’ın indirilmeye başlandığı çok mübarek bir ay. Bu mübarek ayda Üsküdar Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda mahalle mahalle iftar sofraları hazırlıyoruz. Bu yıl ilk Ramazan’ın ikinci günü ve mahalle iftarlarımıza sizlerle birlikte Besmele çekiyoruz. Bütün mahallelerimizi dolaşacağız. Ama ilk bu mahallede başlamamızın özel bir sebebi var. O özel sebep şudur; Biliyorsunuz 15 Temmuz’da ülke olarak çok kalleş bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya geldik. Bu darbe teşebbüsünü biz Üsküdarlılar olarak çok ağır yaşadık. Ve ne yazık ki 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu mahallemizden hem şehidimiz hem gazimiz var. Sevgili yavrumuz Onur Ensar Ayanoğlu şehidimiz bu mahalleden. Onu ve bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz’’ dedi.


Ezanın okunmasıyla birlikte Burhaniye Mahallesi sakinleri dualarını okudu ve hep birlikte iftar yapmanın sevincini yaşadı.

Son Güncelleme: 30.05.2017 00:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3