Ümraniye İl Dernekler Platformu hangi siyasi hesap içinde?

Ümraniye İl Dernekler Platformu hangi siyasi hesap içinde?

12 Mart 2017 Pazar 13:00
Ümraniye İl Dernekler Platformu hangi siyasi hesap içinde?
Sadece seçimlerde ve referandumda ortaya çıkan Ümraniye İl Dernekler Platformu, CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nde bir araya geldi. ‘HAYIR’cılarla aynı fotoğraf karesinde görülmemek ve tepki almama adına bazı dernek başkanlarının katılmayıp temsilcilerini gönderdiği, bazı dernek başkanlarının ise temsilci bile gönderme gereksinimi duymadığı görüldü. Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı. Platform Ocak ayında ise AK Parti Ümraniye İlçe ile biraya gelmişti.



Referandumdan referanduma!

Bilindiği gibi Ümraniye İl Dernekler Platformu 12 Eylül 2010 anayasa değişikliği referandumunda "Evet" oyu kullanma kararı aldıklarını açıklamıştı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için henüz karar açıklamayan platform üyeleri; Ocak ayında AK Parti Ümraniye’de geçtiğimiz Cumartesi günü ise CHP Ümraniye İlçe Örgütü’nde toplanmaları, nasıl bir siyasi hesap içinde oldukları yönünde kafaları karıştırdı. Üye dernek temsilcilerinin konuşmalarına bakılırsa platformun henüz “Evet” ya da “Hayır” da net olmadığı gözlendi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in de hazır bulunduğu toplantıda “HAYIR” üzerine kurulu konuşmalar yapıldı.

AKTÜRK, “HAYIR’I ANLATMAK İSTİYORUZ” DEDİ
“HAYIR” üzerine yaptığı konuşmasında İlçe Örgüt Başkanı Cafer Aktürk, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ülke ve milletin geleceğinin oylanacağını söyledi. Aktürk, hızlı ve alelacele alınan kararların hatalı olacağını kaydederek başkanlık sistemiyle yönetilen bazı ülkeleri örnek gösterdi ve tek adamlı sistemde yaşanacak sıkıntılara değindi. Referandumda “Evet” ya da “Hayır” çıkması sonrası ülke ve millet olarak birlik, beraberliğimizin devamlılığının esas olması gerektiğini belirten Aktürk, dernek başkanları ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek “HAYIR”ı anlatmak istediklerini ifade etti.



Bazıları temsilci bile göndermedi
Artvin, Çankırı, Giresun, Kars Serhat İlleri ve Kastamonu derneklerinin sözcülüğünde gerçekleştirilen toplantıda ilk gündem maddesi ‘Platformun dünü, bugünü ve yarını’ ile ilgili idi. Bu arada CHP Ümraniye İlçe Örgütü’ndeki toplantıya bazı dernek başkanlarının katılmayıp temsilcilerini gönderdiği, bazı dernek başkanlarının ise temsilci bile gönderme gereksinimi duymadığı görüldü. Bu durum ‘HAYIR’cılarla aynı fotoğraf karesinde görülmemek ve tepki almama adına yapıldığı görüşüne neden oldu.

 
Son Güncelleme: 12.03.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72