Ramazanınız kutlu olsun…

Ramazanınız kutlu olsun…

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:00
Ramazanınız kutlu olsun…
 

11 Ayın Sultanı, 2017 yılı mübarek ramazan ayı, 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başladı. 24 Haziran 2017 Cumartesi günü ise ramazan ayının son günü olacak. Ramazan, güzellik ve bereketin ayıdır. Dinimizde önemli aylardan olup on bir ayın sultanı kabul edilir. Ayların en mübareklerinden olarak tüm İslam dünyasının coşku ile karşıladığı zamanlardandır. İnsanların birbirleri ile kaynaşmasını sağladığı gibi yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun şekilde yaşandığı dönem olmaktadır… Tüm Müslüman alemi en içten duygularla ramazan ayını geçirir, dinimizin güzelliklerini gösterdikleri gibi hoşgörü ile karşılarlar. Bu ay içinde Müslümanlar ibadetlerini yerine getirerek, sevgi, saygı, kardeşlik, yardımseverlik gibi duygularını pekiştirerek ramazan ayının anlam ve önemine uygun olarak davranır. Ramazan, her yıl geriye doğru gider, başka bir anlatımla her yıl ramazan bir öncekine göre 10 gün önce başlar. Bunu şöyle de ifade edebiliriz;  Mayıs’ın serinimsi ramazanını 2018 yılında, yani seneye yaşayacağız Ramazan, barış, kardeşlik, mutluluk, bereket, esenlik ve eşitlik ayıdır. Ramazan, yanmak demektir;   Bu aya ramazan denmesinin bir nedeni de günahları yaktığıdır. Açlık- susuzluktan ıstırap çekilir, oruç hararetinden günahlar yakılır. Bu ayda oruç tutan ve tövbe edenlerin günahları yanar, yok olur. 


Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın beş şartından biridir. Oruç, ancak Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için tutulur. Oruç, iyi bir irade terbiyesidir… İnsanlara iyi huylar ve ahlak güzelliği sağlar, insanı olgunlaştırır. Oruç, aynı zamanda acıma duygusunu geliştirir, sağlığımızın korunmasına yardımcıdır, nimetlerin değerini bildirir, olaylar karşısında sabırlı olmayı öğretir. Oruç tutmayacak kadar hasta olanlar, hastaya bakanlar, ramazan ayında yolculuk yapanlar, gebe veya emzikli olanlar, aşırı yaşlılar ve düşkünler, aybaşı hali veya loğusalık halinde bulunan kadınlar ise ramazan ayında oruç tutmazlar… Sonuç olarak; ayların sultanı olan ramazan; Kur’an, oruç, sabır, yardımlaşma, dayanışma, rahmet, bereket, af ve mağfiret ayıdır. Mübarek ramazan ayının hayırIara vesiIe oImasını diIerim…


 



Son Güncelleme: 31.05.2017 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72