Pendik'te okula özel plan yapıldı

Pendik'te okula özel plan yapıldı

09 Mart 2017 Perşembe 13:00
Pendik'te okula özel plan yapıldı
2 dönümlük araziye 5 misli inşaat yapma izni verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin eskiden müdürü olduğu Pendik’teki Birikim Koleji’nin inşaatı için Çevre Bakanlığı’nın özel plan yaptığı iddia edildi. Bodrumlar emsal dışı bırakıldı. Bu şekilde okulun inşaat alanı 5 katına çıktı.

OKULA ÖZEL PLAN YAPILDI

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu araziye özel olarak plan değişikliği yaptığı iddia edildi. İnşaat hakkının 1.25 emsalden 2 emsale çıkarıldığı öne sürüldü. Normal şartlar altında hesaplamaya dahil edilen bodrum katların da emsal dışı bırakıldığı iddia edildi. Bu sayede 2 dönümlük araziye 5 katı inşaat izni verildi. Bakanlığın özel plan yaptığı kolejin müdürlüğünü, 2016 yılından beri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olan Ömer Faruk Yelkenci yapmıştı. Yelkenci 2014 yılında da Özel Eğitim Kurumları Müdürlüğü'ne atanmıştı.

DÜZENLEMEYE TEPKİ VAR

Bakanlığın parsel bazında yaptığı özel düzenlemeye tepki gösteren Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) meclis üyesi Hüseyin Sağ, “Söz konusu okulda bodrum katlar inşaat hakkına dahil edilmeyince ikiye çıkan emsal aslında 3'e çıkmış oluyor. Normalde 1.25 olan emsal hakkı 2.5 kat artırılmış oluyor. Bu durumda 2 bin metrekarelik araziye 10 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Bakanlığın bu parsel için devreye girmesinin tek nedeni kolejin eski müdürünün şimdi İl Milli Eğitim Müdürü olması. Normal bir vatandaş için aynı düzenlemeyi yapmazlardı” diye konuştu.

 
Son Güncelleme: 09.03.2017 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3