İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ümraniye'de esnafla buluşuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ümraniye'de esnafla buluşuyor

08 Mart 2017 Çarşamba 15:58
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ümraniye'de esnafla buluşuyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumartesi günü, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ev sahipliğinde esnafla buluşuyor. Oda Başkanı Mehmet Özdil, “Esnafın sorun ve taleplerini bakanımıza ileteceğiz. Esnafımız, talep ve sıkıntılarını mektup ve notlar halinde bize iletsinler, biz de bakanımıza ulaştıralım” dedi.



Esnafın sorunları bakana iletilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Cumartesi günü saat 11:00’de esnafla buluşacak. Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek bu buluşmada bakan Soylu, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyecek. Sütçü Caddesi üzerindeki Esnaf Odası’nın önündeki bu buluşmadan önce Oda Başkanı Mehmet Özdil gazetemiz aracılığı ile esnafa çağrıda bulunarak, “Tüm esnaf arkadaşlarımızı bekliyoruz, sorun ve taleplerimizi sayın bakanıma ileteceğiz” dedi. Başkan Özdil, esnafın sorun ve taleplerini mektuplar veya notlar halinde kendilerine ulaştırmaları takdirde bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ileteceklerini söyledi.



Başkan Özdil dosyayı Bakan Soylu’ya sunacak

Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, İçişleri Bakanı Soylu’nun Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı döneminde esnafa çok ciddi hizmetlerinin olduğunu ve sorunların çözümünde her zaman kendilerine yardımcı olduğunu söyledi. Özdil, esnafın sorunları ile ilgili bir dosya hazırladıklarını ve bunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sunacaklarını söyledi. Özdil sorunları şöyle özetledi: 1 sefere mahsus ustalık ve kalfalık belgelerinin sigorta şartı aranmadan esnafa verilmesi, KOSGEB kredilerinin küçük esnafa da ulaştırılması, üye kayıt sitemindeki sıkıntılarının giderilmesi, esnafın sicil affı sorunu, esnafın kira stopaj sorunu, SGK ve Bağ-Kur arasındaki prim sorunlarının giderilmesi, tek çalışan esnafın, SGK’sının yüzde 50 priminin devlet tarafından karşılanması, üye kayıtlarında ilk girişin yüksek olması, (Oda, Türkiye’de ilk defa üyelerine 318 yerine 178 lira 3. Sınıf aidat indirimi sağladı).



Oda’dan esnafa önemli hizmetler

Mehmet Özdil başkanlığındaki Esnaf Odası, üyelerine önemli indirimler ve avantajlar sağladı. Özel hastanelerle yapılan protokollerle esnafa indirimler sağlandı, ücretsiz esnaf danışmanlık hizmetleri… Cenaze, düğün ve açılışlara SMS desteği... Anlaşmalı sigorta, anaokulları ile üyelere indirim. Başarılı öğrencilere burs vb. birçok hizmetler sağladı.

 

 

 
Son Güncelleme: 08.03.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72