Babanın faziletleri, çocukların servetidir

Babanın faziletleri, çocukların servetidir

14 Haziran 2017 Çarşamba 09:30
Babanın faziletleri, çocukların servetidir

Bu yıl Babalar Günü 18 Haziran 2017 Pazar günü kutlanacak. Babalar Günü, babaların onuruna kutlanan ve pek çok ülkede her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanan özel bir gün.


Bir efsanedir onlar… Çocukları için bambaşkadır "Baba" kelimesinin anlamı. Düştüğünde anne diye bağıran çocuk arkasından babasının koşup geleceğini ve onu yerden kaldıracağını bilir daima. Ona duyduğu güvenle adım atar çok zaman. Bilir ki başı sıkıştığında babası arka çıkacaktır ona. Anne her zaman baş tacımız, baba ise gönül yoldaşımızdır. Annemiz duygusallığımız, babamız mantığımızdır. Özellikle kız çocukları için baba kelimesinde çok özel anlamlar saklıdır. Bir kızın sevdiği ilk adamdır ve bundan sonra tanıyacağı tüm erkekleri babalarının özellikleriyle karşılaştıracaktır. Sevginin anlamı bu gün. Babalarımızın günü… Bu özel gün de tıpkı Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi hediyelik eşya mağazalarının yüzünü güldürüyor. Babaların seveceği gömlekler, kravatlar, giysiler, parfümler, çakmaklar, hobilerine göre olta takımları, evlerinde boş zamanlarında yaptıkları tamirat işlerinde kullanacakları alet takımları, müzik dinlemekten zevk alan babalara sevdikleri albümler, akla gelebilecek her şey mağazalarda bekliyor.


Onlarla olmanın tadını çıkarabileceğimiz güzel bir gün avantajı belki de. Ve bir baba daima en uzağa bakar. Dalar gider çoğu zaman. Neyi düşündüğünü sorduğumuzda susar. Ya tahmin etmemizi bekler ya da zamanla onu anlamamızı. Hep bir sorumluluğu vardır bizim üzerimizde. Her zaman bizi saran sevgisi vardır üzerimizde, bizi koruyan, kollayan. Ne yapsak bizi bırakmayacağının güveni içimize dolan. Bazen en iyi arkadaşımız bazen kalp kırıklarımız. Ama her koşulda kalp atışlarımız. Güçlü, kararlı, sert bakışlı, koruyucu, güvenilir tanıdığımız ilk adam. Her evlat, babası için bir güldür. Özenle bakıp büyüttüğü, sevgisi ile suladığı gülün mutluluğu da her ebeveyn için büyük bir mutluluk olacaktır.  Aradaki mesafeler, anneler günü ve babalar günü gibi özel zamanlarda çok daha can yakıcı hale geliyor. Aradaki mesafeleri kendinize dert etmeyin ve bununla birlikte babanızı bu özel günde mutlu etmeyi unutmayın. Dünyaya geliş sebebimiz olduğunuz için binlerce kez teşekkürler…



 
Son Güncelleme: 14.06.2017 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3