Usta oyuncunun mezarı başında...

Turist Ömer lakaplı ünlü Yeşilçam oyuncusu Sadri Alışık, ölümünün 19. yılında...

Usta oyuncunun mezarı başında...

Turist Ömer lakaplı ünlü Yeşilçam oyuncusu Sadri Alışık, ölümünün 19. yılında...

06 Nisan 2014 Pazar 12:19
Usta oyuncunun mezarı başında...

Turist Ömer lakaplı ünlü Yeşilçam oyuncusu Sadri Alışık, ölümünün 19. yılında doğum gününde mezarı başında Hollywood yıldızları gibi anıldı.

İstanbul Klasik Otomilciler Derneği usta sanatçının yıllardır sürdüğü ve filmlerde kullandığı otomobili mezarı başına getirdi. Otomobili gören eşi Çolpan İlhan duygulanırken, 20 yıl sonra ilk kez koltuğuna oturdu.

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda düzenlenen anma programına eşi Çolpan İlhan, oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, sanatçı dostları, klasik otomobil tutkunları ve sevenleri katıldı. Yeşilçam’da 200’ün üstünde filme imza atan ve özellikle ‘Turist Ömer’ tiplemesi ile büyük ses getiren usta aktör için düzenlenen anma töreni, bugüne kadar eşine rastlanmayan şekilde gerçekleşti. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) çabaları ile ortaya çıkartılan 34 AR 781 plakalı, 1957 model Chevrolet Belair marka otomobil mezarı başına getirildi. Yıllarca otomobili kullanan ve filmlerinde oynatan Sadri Alışık, çok sevdiğine otomobiline yıllar sonra mezarında kavuştu.

ÇOLPAN İLHAN 20 YIL SONRA O OTOMOBİLİN KOLTUĞUNA OTURDU

Sadri Alışık’ın mezarı başına getirilen otomobil en çok eşi Çolpan İlhan’ı duygulandırdı. En son 1980’li yıllarda otomobile binen Çolpan İlhan, yıllar sonra tekrar koltuğuna oturdu. Duygulandığı gözlenen Çolpan İlhan, “Bu beni çok etkiledi. İnşallah o da görüyordur. Çok teşekkür ederim. 1080’li yıllarda en son binmiştim” dedi.

SADRİ ALIŞIK MÜZESİ GELİYOR

Otomobile özlemle bakan sanatçı oğlu Kerem Alışık ise, “Biz hala ilk günkü gibi özlemimizi, minnetimizi, sevgimizi, saygımızı muhafaza ediyoruz.O günleri hatırlıyorum. Araba babam için çok önemliydi. Gözü gibi bakardı ve uzun yıllar hiç değiştirmedi. Herkesin arabasını yenilediği dönemlerde bile o 1957 model Chevrolet’e sadık kaldı. Benide bindirirdi. Hızı da severdi. Trabya yokuşlarından hızlı hızlı gitmeye bayılırdım” diye konuştu.

Bir Sadri Alışık müzesi düşündüklerini ifade eden Kerem Alışık, “Sahibi uygun görürse ileriki dönemde onunla konuşup bu arabayı sergilemek isteriz. Bugün çok etkiledim” şeklinde konuştu.

İKOD Başkanı Serkan Okay ise, “Klasik otomobil camiasında Sadri Alışık bizler için çok önemli. Gerçek insani değerleri, bugün çok özlediğimiz değerleri Türk sinemasına taşımış bir insan. Bu anma seremonisinde bizde bu otomobilin burada olamasını arzu ettik ve sürpriz yaptık” dedi.

Daha sonra Sadri Alışık için mezarı başında dua Kuran-ı Kerim okundu.

Son Güncelleme: 06.04.2014 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3