Ünlü oyuncu Zafer Algöz: Başbakan'la görüşeceğiz

Ünlü oyuncu Zafer Algöz, oyuncuların telif hakkının yasal bir düzeneğe....

Ünlü oyuncu Zafer Algöz: Başbakan'la görüşeceğiz

Ünlü oyuncu Zafer Algöz, oyuncuların telif hakkının yasal bir düzeneğe....

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ünlü oyuncu Zafer Algöz: Başbakan'la görüşeceğiz

Ünlü oyuncu Zafer Algöz, oyuncuların telif hakkının yasal bir düzeneğe dayandırılması için yaklaşık 20 sanatçı arkadaşı ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

 

İzmir'de "Ömer Köroğlu ile Vesaire" adlı radyo programına konuk olan ünlü oyuncu Zafer Algöz, İzmirli sevenleriyle buluştu. Program boyunca dinleyicilerden övgü dolu mesajlar alan ünlü oyuncu, asırlık Yeşilçam oyuncularına gösterilen vefasızlıktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Cem Erman'a ölümünün ardından Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' verilmesini sahtekarlık olarak değerlendiren Algöz, "Rahmetli Cem abiye ben de çok üzüldüm. Bu kadar yalnız, kimse tarafından aranmayıp, sorulmayıp ölmek ve ölümünün ardından ödül vermek bana sahtekarlık olarak geliyor. Adam rahmetli olduktan sonra arkasından timsah gözyaşları dökerek 'çok kıymetli sanatçıydı', 'çok değerli müzisyendi' gibi sözler söylemenin hiçbir kıymeti yok" diye konuştu. 

Kurtlar Vadisi Pusu, A.R.O.G., Umut, Ağır Roman gibi birçok yapımda rol alan Algöz, oyuncuların yaşlandıkları zaman kötü durumlara düşmemeleri için BİROY adında Sinema Meslek Birlikleri'nin oluşturduğu güç birliklerinin üyesi olan bir birlik kurduklarını dile getirdi. Oyuncuların da müzisyenler gibi telif haklarının yasallaşması konusunda 3 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek çalışma başlattıklarını belirten Algöz, "Önce BİROY adı altında bir meslek birliği oluşturduk. Şimdi de bunun dışında bir oyuncu sendikası oluşturduk. Şimdi bu önümüzdeki süreç içerisinde de bir sanatçı grubu oluşturacağız. Önce Ankara'ya sayın Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay'a gideceğiz. Kültür Bakanımızla görüşmemizin ardından bakanımızı da yanımıza alarak, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile randevu neticesinde görüşerek dileklerimizi sunacağız. Umut ediyorum ki sayın Başbakanımızın da değerli katkılarıyla artık bu 100 yıllık Türk sinemasında şu ana kadar hiç yapılmamış olan yasal adımların atılması sürecinde ve oyuncuların gösterime giren tekrar yayınlardan kendilerinin de alması gereken maddi haklarını elde edebilmeleri için gereken yasal çerçevede düzenlemelerin yapılması konusunda kendisinden ricada bulunacağız. Sanıyorum sayın Başbakanımız da gerekli talimatı verecek ve bizlere destek olacaktır" dedi
.
Ünlü oyuncu ayrıca, çok geniş bir oyuncu kadrosu bulunan "Mor Menekşeler" adlı Ankara kabadayılarının hayatlarının irdelendiği dizinin eylül ayında izleyicilerle buluşacağı ve bu yapımda kendisinin de rol alacağı müjdesini verdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72