Ölüm nedeni alkol olarak açıklandı

İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un aşırı düzeyde alkol tüketimi sonucu öldüğü.

Ölüm nedeni alkol olarak açıklandı

İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un aşırı düzeyde alkol tüketimi sonucu öldüğü.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ölüm nedeni alkol olarak açıklandı

İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un aşırı düzeyde alkol tüketimi sonucu öldüğü açıklandı.

Sanatçının ölümüne ilişkin Londra'da düzenlenen adli tıp soruşturmasında, Winehouse için "Talihsiz biten macera sonucu ölüm" hükmü verildi. 27 yaşındaki sanatçının ölümünden önce, araç kullanmak için yasal sınır kabul edilen miktarın beş katı alkol aldığı açıklandı. Uzmanlar, otopside Winehouse'un kanında 100 ml başına 416 mg alkol tespit etti.

Yanında boş şişeler vardı

Soruşturmaya sunulan kanıtlara göre, Amy Winehouse'un cesedi yanı başında üç boş votka şişesi ile bulundu. Winehouse, 23 Temmuz'da Londra'nın kuzeyindeki Camden semtindeki evinde ölü bulunmuştu. Sorgu yargıcı, Winehouse'un "ölümcül olabilecek kadar yüksek düzeyde alkol alınmasının istenmeyen şekilde ve ani ölümle sonuçlandığını" söyledi. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olduğu bilinen sanatçı, bir çok defa tedavi görmüştü. Ancak toksikoloji testlerine göre, sanatçının kanında hiç bir yasadışı maddeye rastlanmadı.

Winehouse'un babası Mitch'in de hazır bulunduğu duruşmaya sunulan kanıtlara göre, şarkıcı 22 Temmuz tarihine kadar geçen son 3 haftada hiç alkol almamıştı. Winehouse 23 Temmuz sabahı saat 10.00'da aynı evde yaşayan koruması Andrew Morris, sanatçıyı yatağında yatarken gördü. Ancak Morris, Winehouse'un uyuduğunu düşündü. Saat 15.00'te yeniden sanatçıya bakmaya gittiğinde ise, hareket etmediğini görünce acil servise haber verdi.

Sekiz yıla sığan pek çok hit

İngiliz soul ve caz şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Amy Winehouse, taksi şoförü bir baba ile eczacı bir annenin kızı olarak 14 Eylül 1983'de Londra'da doğdu.  Winehouse, 16 yaşında profesyonel şarkıcılığa başladı. Winehouse ilk albümü ''Frank'i 2003 yılında çıkardı, 2006 yılındaki ''Back to Black'' albümü ile şarkıcı dünya çapında ünlendi ve bu albümüyle 5 Grammy ödülü kazandı. Ayrıca, Brit, MTV gibi önemli müzik ödüllerini de aldı.

Bazı eleştirmenlerce ''neslinin en yetenekli şarkıcısı ve şarkı yazarı'' olarak nitelendirilen Winehouse, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, eski eşi Blake Fielder-Civil ile ilişkisi ve sansasyonel hayatı nedeniyle 2007 yılından bu yana sık sık dünya basınında yer alıyordu. İngiliz şarkıcının en ünlü şarkıları arasında ''Rehab'', ''You Know I'm No Good'', ''Valerie'',  "Back to Black'', ''Love is a Loosing Game'' sayılabilir. Ölümü sonrasında Winehouse'un Back to Black albümü, İngiltere'de 21. yüzyılın en çok satan albümü haline gelmişti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72