Nesli tükenen hayvanlara dikkat çektiler

İnsan elleri üzerine yaptığı değişik hayvan figürleri ile tanınan ve...

Nesli tükenen hayvanlara dikkat çektiler

İnsan elleri üzerine yaptığı değişik hayvan figürleri ile tanınan ve...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Nesli tükenen hayvanlara dikkat çektiler
İnsan elleri üzerine yaptığı değişik hayvan figürleri ile tanınan ve sanatında tek olarak kabul edilen ünlü İtalyan Ressam Guido Daniele ve podyumların tanınmış ismi Eylem Şenkal "Nesli tükenen hayvanlara bir elde sen ver" sergisinde buluştu.
ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen CarrefourSA Maltepe Park Alışveriş Merkezi 2013 yılında da değişik aktvitelere evsahipliği yapıyor.İnsan elleri üzerine yaptığı değişik hayvan figürleri ile tanınan ve sanatında tek olarak kabul edilen ünlü İtalyan Ressam Guido Daniele ve podyumların tanınmış ismi Eylem Şenkal "Nesli tükenen hayvanlara bir elde sen ver" sergisinde buluştu.
Carrefoursa Maltepe Park Alışveriş Merkezinde gerçekleşen sergiye müşteriler ve bir çok hayvan sever katıldı. İnsan elleri üzerine resimler yapan 61 yaşındaki İtalyan sanatçı Daniele, İstanbul'daki sergisinde de ünlü manken Eylem Şenkal'ın elinin üzerine yaptığı "Flamingo kuş" resmi ile izleyicileri şaşırttı. Sergide yer alan tuval üzerine hayvan figürleriyle fotoğraf çektiren vatandaşlar, resimlerin çok gerçekçi olduğunu dile getirdi. Bir hayvan sever vatandaş ise "Yerlere atılan sakızları kuşlar ekmek sanıp yiyorlar ve gagalarına yapışıyor bu konu çok önemli lütfen yerlere sakız atmayalım" dedi.

"KÜÇÜK FIRÇALARIMLA HAYVANLARI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUM"
El boyama dışında vücut boyama, illüstrasyon, fotoğraf gibi bir çok sanat dalında da aktif ve üretken olan İtalyan sanatçı Daniele, "Her gün ekolojik denge için gerekli bitki ve hayvan çeşitlerinden bir kaçı dünya üzerinden yok oluyor. Tekrar büyümesi yüz yıllar alacak ormanlar
yağmalanıyor. Bu sebeple sahip olduğum bu küçük fırçalarla soyu tükenmekte olan hayvanları insan ellerine boyayarak kamuoyunu
bilinçlendirmeye çalışıyorum" dedi.

"HERKES BU SERGİYİ GÖRMELİ"
Sergiye katılan ünlü manken Eylem Şenkal "Çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi. Bende bu projenin içinde yer almaktan çok mutluyum. Hayvanların doğal ortamda yaşadığı bir dünyada yaşamak istiyorum" dedi. Sevenlerine imza dağıtıp fotoğraf çektiren Şenkal "Elime resim yapılması benim için bir tarih oldu. Sergideki resimlerden çok etkilendim salı gününe kadar devam edecek bu sergiyi herkesin gelip görmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3