Manowar, İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Manowar, 24 Mayıs'ta Türkiye'ye geliyor.

Manowar, İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Manowar, 24 Mayıs'ta Türkiye'ye geliyor.

12 Mayıs 2014 Pazartesi 12:27
Manowar, İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Manowar, 24 Mayıs'ta Türkiye’ye geliyor.

Metal Summer Festival, ünlü heavy metal grubu Manowar’ı Türkiye’deki hayranları ile buluşturuyor. İlk kez gerçekleştirilecek olan festivalde, Manowar ile birlikte yabancı ve yerli birçok alt grup sahne alacak. 25. yıldönümü kutlamaları kapsamında "Kings of Metal MMXIV" dünya turnesinin duraklarında Türkiye’ye de yer veren Manowar, "Kings of Metal MMXIV" albümünün tamamının yanı sıra diğer ölümsüz metal hymnlerinden seçilip hazırlanan best of şarkılarını yepyeni sahne prodüksiyonları ile Türk izleyicisine sunmaya hazırlanıyor.

Manowar'ın metal tarihinde bir kilometre taşı olan "Kings of Metal" albümü, ilk kez 18 Kasım 1988'de yayınlandı ve albümü 1989'da bir dünya turu takip etti. Bu etkinliklerin 25. yıldönümü kutlamaları kapsamında Manowar, "Kings Of Metal" albümünün yepyeni özel bir versiyonunu yayınlayacak ve bu albümü "Kings of Metal MMXIV" dünya turnesi ile taçlandıracak. Manowar’ın bas gitaristi Joey DeMaio, "Manowar'ın Türk hayranları son konserimizde tam anlamıyla çılgına dönmüşlerdi. Hiç şüphemiz yok ki, bu sefer damarlarında daha da fazla ateş ve tutku olacak. Bu kaçırmak istemeyeceğiniz bir şov olacak" dedi. Metal Summer Festival’de Manowar’ın yanı sıra Arch Enemy, Pentagram, Kırmızı ve Fallen grupları da sahne alacak.

ARCH ENEMY

Christopher Amott tarafından 1995 yılında İsveç'te kurulan Arch Enemy, Century Media Records ile anlaşarak 1996 yılında "Black Earth" albümünü piyasaya sürdü. Melodik ve bir o kadar da sert parçaların yer aldığı bu albüm, kısa sürede grubun adını duyurmasını sağladı. Ancak 2000 yılında Arch Enemy yollarını vokalist Johan Liiva ile ayırdı. Johan Liiva'nın yerine Angela Gossow'un grubun kadrosuna dahil olmasından sonra melodik İsveç death metalinin en popüler gruplarından biri olmayı başaran Arch Enemy, müziğiyle her geçen gün daha büyük kitlelere ulaşıyor.

Angela Gossow’un gruptan ayrılmasıyla Arch Enemy, yoluna vokalde Alissa White-Gluz, elektrogitarlarda Michael Amott ve Nick Cordle, basgitarda Sharlee D'Angelo ve davulda Daniel Erlandsson ile devam etmeye karar verdi. 17 yıllık müzik kariyerinde 9 albüm, bir canlı albüm, 2 DVD ve 3 EP yayınlayan Arch Enemy'nin lideri Michael Amott, The Agonist grubunun eski vokalisti olan Kanadalı Alissa White-Gluz ile beraber yeni savaşlar ve zaferler beklediklerini ve 2014 yılında piyasaya çıkaracakları yeni albümleri War Eternal'ın Arch Enemy'nin en iyi metal eseri olduğunu söylüyor. Alissa White-Gluz'un yer aldığı albümün War Eternal adlı şarkısına çekilen klibi eleştirmenlerden ve dinleyicilerden tam not alan Arch Enemy yeni vokalistiyle MSF seyircisini büyüleyecek.

PENTAGRAM

1987 yılında Hakan Utangaç ve Cenk Ünnü tarafından kurulan Pentagram, 1990 yılında yayınladığı "Pentagram" albümüyle kısa sürede heavy metalin Türkiye’deki sembolü haline geldi. Vokalde Gökalp Ergen, elektrogitarlarda Hakan Utangaç ve Metin Türkcan, basgitarda Tarkan Gözübüyük ve davulda Cenk Ünnü'den oluşan Pentagram, yaşadığımız dönemin duygusunu çeşitli metaforlar ve müzik yoluyla ifade ederek, tüm metalseverler tarafından sözleri ezbere bilinen şarkılara imza atıyor. Bugüne kadar Judas Priest, Whitesnake, Accept, Manowar, Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax, Queensryche, Guns N’ Roses, Alice in Chains ve Rammstein gibi dünyaca ünlü gruplarla birlikte sahne alan Pentagram; 2014 yılına, yurt içinde ve yurt dışında verilecek bir dizi konserle başlıyor.

KIRMIZI

2005 yılında İdil Çağatay ve Aslı Polat tarafından kurulan Kırmızı, 2011'de "Türkiye’nin İlk Kadın Rock Grubu Albümü" olan İsyan albümü piyasaya sunuldu. Eurock Marathon Avrupa Rock Müzik Grupları Yarışması'nda ikincilik ödülünü alan grup, Ozzy Osbourne’un kişisel tercihi ile İstanbul konserinin açılış grubu olarak seçildi. 2013 yılında Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na armağan edilen "Araf" ve "Cumhuriyet 90 Yaşında" single çalışmalarını yayınladı. Ozzy Osbourne, Nina Hagen, Arch Enemy, Haggard, Destruction gibi sanatçı ve gruplarla sahne aldı. Vokalde ve gitarda İdil Çağatay, davulda Aslı Polat, bas gitarda Ecem Otgucuoğlu, elektro gitarda Fulya Akgün'den oluşan Kırmızı, adını aldığı karakteri ifade eden şarkı sözleri ve herhangi bir türe bağlı kalmadan oluşturduğu özgün soundu ile iç isyanını dinleyicilerle paylaşıyor.

FALLEN

2004 yılında eski “Tornado” üyeleri Bürkan Törün ve Emre Kırıkyapan tarafından heavy metal cover grubu olarak kurulan Fallen, 2004 -2012 yılları arasında İstanbul’da çeşitli rock barlarda ve sahnelerde programlar yapıp konserler verdi. Grup, 2007 yılında Doruk Törün ve Aytek Akçakaya’nın dâhil olmasıyla beste çalışmalarını hızlandırıp demo kayıtlar yaptı. 2013’te ilk klibini “Maskeler” adlı bestesine çeken grup kadroya Barış Benice’nin eklenmesiyle konser ve albüm hazırlıklarına hızla devam ediyor.

Son Güncelleme: 12.05.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72