"Kendisi ruhen hasta"

Prof. Dr. Murat Öncel'in oyuncu eşi Şahnaz Çakıralp'a açtığı "hakaret" ...

"Kendisi ruhen hasta"

Prof. Dr. Murat Öncel'in oyuncu eşi Şahnaz Çakıralp'a açtığı "hakaret" ...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
"Kendisi ruhen hasta"
Prof. Dr. Murat Öncel'in oyuncu eşi Şahnaz Çakıralp'a açtığı "hakaret" davasına devam edildi. Duruşmada söz alan Öncel, “Fevkalade mağdur durumdayım. Hastalarım, 'sen profesör değilmişsin' diyorlar" dedi. Çakıralp ise, “Bir bilim adamı kalkıp da suratını tamamıyla değiştirir mi? Ama onun her zaman bir meşhur olma isteği vardı” diye konuştu.
Oyuncu Şahnaz Çakaralp'in bir televizyon kanalında, boşanma sürecindeki eşi Prof. Dr. Murat Öncel hakkında yaptığı açıklamalar üzerine dava açılmıştı. Çakıralp hakkında “hakaret” suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle açılan davaya İstanbul 12'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada, sanık Şahnaz Çakıralp ile Çakıralp'ten şikayetçi olan eşi Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Öncel, eşinin sözleri nedeniyle maddi manevi zarara uğradığını iddia etti. Eşi Şahnaz Çakıralp'ten şikayetçi olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel, “30 yıllık hekimim, 25 yıllık göz doktoruyum. 20 yıllık öğretim görevlisiyim. Profesör olmadığım yönündeki iddia şöhretimi, onurumu, haysiyetimi son derece rahatsız etmiştir. Avukatı da hâlâ profesör olmadığımı iddia ediyor. YÖK'ten gelen yazıda ‘profesör değildir' demiyor. Profesörlük rektörlükler tarafından verilir. Beni en çok yıpratan ise maddi ve manevi şekilde zarara uğratan kişinin, eşimin bunu söylüyor olmasıdır” dedi.

Eşinin kendisine “hastalıklı” olduğunu söylemesi üzerine bir üniversitenin hastanesinden hasta olmadığına dair rapor aldığını ifade eden Prof. Dr. Öncel, “Hasta-doktor ilişkisi karşılıklı güvene dayanır. Bu söylenen sözler, aniden söylenmiş sözler değildir. İlk avukatı Bozkurt Nuhoğlu, muayenehaneme gelerek, ‘10 milyon lira vereceksin, eğer vermezsen çamur atacağız, profesör olmadığını söyleyeceğiz' dedi. Bozkurt Nuhoğlu bu sözlerinden dolayı Bakırköy 16 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor” diye konuştu.

Hastalarının muayenehanesine gelerek, “Sen profesör değilmişsin” dediğini ve profesör olduğuna ilişkin belge görmek istediğini savunan Öncel, “Kongrelere gidemiyorum. Ameliyat olacak hastalarım ameliyattan vazgeçtiler. Aileme gidiyorum ‘sen yalancısın, profesör değilmişsin' diyorlar. Fevkalade mağdurum ” dedi.

“KENDİSİ RUHEN HASTA, MARFEN HASTASI- DEDİM”

Daha sonra söz alan sanık Şahnaz Çakıralp ise, “Biz ayrıldıktan sonra, dava konusu olan programa kadar bir karalama kampanyası yürütüldü. Hiç ağzımdan çıkmayan sözler, gazetelere ben söylemişim gibi yazdırıldı. En sonunda ölümle tehdit ettiğimi yazdırdılar. Ben de 16 yıllık bir sanatçı ve CHP Meclis Üyesi bir kişi olarak cevap verme isteği duydum ve ‘Onun için üzülüyorum. ‘Kendisi ruhen hasta, marfen hastası' dedim. Marfen hastalığı, şizofren kökenli bir hastalık. 2 psikoloğu var, biri ile mahkemelik. ‘Ben ona üzülüyorum' dedim. Bir bilim adamı kalkıp da suratını tamamıyla değiştirir mi? Ama onun her zaman bir meşhur olma isteği vardı” ifadelerini kullandı

Dosyayı incelemeye alan mahkeme, karar için duruşmayı erteledi.

Dava, Çakıralp'in bir televizyon programında eşi Murat Öncel hakkında sarf ettiği ileri sürülen, "Tümü ile bir kurguyla yaşıyor ve bir şeyleri kurguluyor. Onu da böyle bir plan halinde sonra yapıyor. O kadar hastalıklı bir durum ki tedavi olması gerekiyor. Ama işte karşınızdaki adam normal olmayınca ne yapacaksınız" sözleri üzerine açılmıştı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3