Cem Yılmaz izlenme rekorlarını kırdı

Cem Yılmaz izlenme rekorlarını kırdı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Cem Yılmaz izlenme rekorlarını kırdı

Türk halkının "viral" reklama büyük ilgi gösterdiğini ortaya koyan Izlesene.com verilerine göre, Cem Yılmazlı Türk Telekom reklamı 20 günde 1 milyon 183 bin kişiye ulaşarak tıklanma rekoru kırdı.

 

İnternetteki her üç videodan birinin reklam içeriğine sahip olduğunu ortaya koyan Izlesene.com'un istatistiklerine göre, viral videolar sosyal medyada diğer yayınlara göre yedi kat fazla paylaşılıyor. Böylece videolar, oluşturdukları etkiyle yüksek izlenme oranlarına çok daha kısa sürede ulaşıyor.

Izlesene.com'un yayınladığı karne, Türk halkının viral reklama alıştığını, hatta normal içerikteki videolardan daha çok izlediğini de ortaya koyuyor. Bu videolardan en çok ilgi göreni ise fiber internet konulu ve Cem Yılmazlı Türk Telekom reklamı oldu. Reklam, sadece 20 günde 1 milyon 183 bin defa tıklanarak bir rekora imza atmış oldu. Viral içeriğe sahip olmayan fakat internette en çok izlenen videolar arasında bulunan "iki çocuğun apaçi dansı kapışması" ise 6 ayda 1 milyon 223 bin 840 defa izlendi.

İŞTE CEM YILMAZ'IN İZLENME REKORLARI KIRAN REKLAMI

Ata Demirerli Avea viral reklamı videosu 485 bin defa seyredilirken, Ruffles'ın "Çılgın Ev Partisi" konulu viral videosu da 654 bin 403 kez tıklanarak 6 ayın popüler videoları arasında yer aldı. Athena'nın yer aldığı Coca Cola reklamı 366 bin defa tıklanırken, Şener Şen'in rol aldığı "Mümkünlü" kasabasında geçen TTNET reklamı da 320 bin izlenme oranına ulaştı. Alınan diğer sonuçlar da internette yer alan videoların yüzde 32'sinin viral reklam olduğuna, kalan oranın ise müzik, klip, komik video gibi içeriklere ait olduğuna işaret ediyor.

Nokta ekibi reklam yetkililerinden Muammer Okumuş'un verdiği bilgiye göre, reklamcılık ya da pazarlama iletişiminde "viral" kelimesi, bir ürünün, servisin ya da mesajın kullanıcıya dolaylı bir yol ile ulaştırılması ve mümkün olan en fazla kitleye ağızdan ağıza yayılması anlamına geliyor. Bu yeni reklamcılık ve pazarlama yöntemi, internet kullanımının artışı ile birlikte televizyon reklamcılığına alternatif olarak doğdu. İnternet mecralarında viral videolar, iletişim için en doğru ve hızlı araç olarak görülüyor. Okumuş, bu yöntemin en çarpıcı örneklerinden birinin Garanti Bankası mortgage ev kredisi viral video reklamı olduğunu belirterek, "Bu video Izlesene.com internet sitesinde 523 bin 543 defa izlenmiş, Facebook sosyal paylaşım sitesinde ise 75 bin 883 beğeni almıştır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72