Üyesi olduğum Çekmeköy Hedefimiz Gelişim Grubu (HGG) ve HGG olarak desteklediğimiz Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Yadigar Aslan Proje Paydaşları olarak yer aldığı için 4 Eylül 2014, 17.30-19.30 saatlerinde 118 Y-Anadolu Yakası Y.Ç. Lions Federasyonu tarafından Av. Nalan Aşkın'ın Koordinatörlüğünde başlatılan "Kelebek" Kadını Bilinçlendirme Projesi'nin Tanıtım Toplantısına katıldım. Lions Klüpleri Projeye öyle bir destek vermişler ki koca salon dopdoluydu.

Nalan Hanım toplantıda Projeyle ilgili şu temel noktaları vurguladı :

2,5 milyon kadın okuma-yazma bilmiyor !

Her üç kadından biri şiddet görüyor, 2014 yılının ilk 5 ayında 121 kadın cinayete kurban gitti !

2012 verilerine göre  çocuk gelin sayısı 181.036!

27 Milyon Çalışabilir Durumda Bulunan Kadınlarımızın Sadece 8 Milyonu İstihdamda !

Kadının Bu Güçsüz Durumu Toplum Sağlığı ve Güvenliği Sorunudur.

Bu nedenle; İnsana Hizmet Misyonumuz ve Kurumsal Kimliğimizle "KELEBEK" "Kadının Güçlendirilmesi ve Bilinçlendirilmesi Projesi"ni yapılandırdık.

Projenin Adını Neden "Kelebek" Koyduk? 

Çünkü; Kadının Yaşamı Kelebek Gibidir, Elimize Almayı Bilmediğimizde Avuçlarımızda Can Verir...

Proje Gerekçemiz;  Alan çalışmalarıyla Toplumun temelini teşkil eden Kadınlarımızın, Genç Kızlarımızın birey olarak güçlenerek topluma katılımlarını sağlamak.

Proje Hedeflerimiz; 1. Atölye çalışmaları ile; -Toplumsal Cinsiyet rolleri ve yargılar konusunda farkındalık sağlamak, -Anket çalışmaları ile; algı ölçümü yapmak 2. Temel insan hakkı ihlali olan Kadına Şiddet, Çocuk gelinler ve cinsel istismar  konularında bilgilendirici ve biliçlendirici seminerler vermek 3. Psikolog ve Kişisel Gelişim Uzmanlar eliyle; - Aile İçi İletişim Sorunlarını çözme, -Öfke Kontrolü, - Empati yapma becerisini kazandırmak, -Alternatif düşünme yeteneğini geliştirmek 4. Göç alan bölgelerde Kentlilik bilincinin verilerek kente uyumlu yaşamlarını sağlamak, 5. İstihdam için sosyal işletme projelerine yönlendirme ve bilgilendirme yapmak.

Proje Hedef Kitlemiz ve Hedef Sayımız; Anadolu Yakasında yaşayan ,Göç nedeniyle Kent Yaşamına katılan yoksunluk ve yoksulluk içinde bulunan 1000 Kadın.

Projenin Süresi;  Başlangıç Tarihi :  Eylül 2014 Bitiş   Tarihi :  Mart 2015.

Proje Çalışma Alanlarımız; Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Beykoz, Ataşehir, Merdivenköy-Fikirtepe-Sahrayı Cedit ve Ataşehir.

Proje Paydaşlarımız;   Lions/Leo  Kulüpleri (Bölge çalışma alanlarına göre), Muhtarlar /Belediye, Kadıköy Kent Konseyi, Istanbul Barosu,  Mahalle Semt /Gönüllü Evleri, İlgili STK'lar.

Proje Kapsamında Etkinlikler; Her ay Lions  Kadın Danışma Merkezinde gündelik yaşamımızı kolaylaştıracak konularda bilgilendirme toplantıları yapmak, Belirlenen tarihlerde paneller, sergiler ve gösteriler düzenlemek, (11 Ekim, 5 Aralık/25 Kasım/8 Mart)"

Ve Av. Nalan Aşkın "Kelebek" Projesi Tanıtım Toplantısını Türkan Saylan Hocanın şu sözleriyle kapattı: Her Eğitimli Kadının Bu Cumhuriyete Borcu Var.

Benim de Var...

Sizler de vesile olacaksınız, teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.