‘Yuvarlak Kafalılar Ve Sivri Kafalılar’ Adlı Oyun Sahnelendi

Kartal Belediye Tiyatrosu öğrencileri, ‘Yuvarlak Kafalılar ve Sivri Kafalılar’ adlı oyunla izleyici karşısına çıktı.

‘Yuvarlak Kafalılar Ve Sivri Kafalılar’ Adlı Oyun Sahnelendi

Kartal Belediye Tiyatrosu öğrencileri, ‘Yuvarlak Kafalılar ve Sivri Kafalılar’ adlı oyunla izleyici karşısına çıktı.

05 Nisan 2018 Perşembe 14:29
‘Yuvarlak Kafalılar Ve Sivri Kafalılar’ Adlı Oyun Sahnelendi

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Bertolt Brecht’in kaleme aldığı oyun, Erdal Yıldırım yönetmenliğinde Kartal Belediye Tiyatrosu 2. sınıf öğrencileri Ahmet Furkan Temel, Burak Yılmaz, Can Koç, Cansu Belinay İpek, Emrullah Arslan, Gülşah Ecem Perçin, Hazal Karakuş, İlayda Arık, İpek Ebru Karaçay, Meryem Alanç, Murat Macit, Özlem Gürol, Pınar Düz, Şevval Mert, Şule Eda Yılmaz, Taşkın Aydın ve Yasemin Demir tarafından sahnelendi. Rejide Sinem Kurt, Hikmet Gündüz, müzikte Can Koç; kostüm, kolektif ve sahne amirliği görevlerinde Ahmet Furkan Temel, Burak Yılmaz ve Emrullah Arslan görev aldı. Etkinliğin sonunda oyuncuların performansı ayakta alkışlandı.

Shakespeare’in ‘Kısasa Kısas’ oyununda kullandığı eski bir İtalyan öyküsünün edebi uyarlaması olan ‘Yuvarlak Kafalılar ve Sivri Kafalılar’ adlı oyun, insanoğlunun tarih boyunca çıkar uğruna neler yapabileceğini anlatıyor.

“Yaşasın sanat, yaşasın tiyatro”

Tiyatro oyuncularına plaket ve çiçek vermek için sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, “27 Mart Dünya Tiyatro haftası.. Bu yüzden yaşasın tiyatro diyoruz. Hasan Ali Yücel ve tüm kültür merkezlerimizde sanat ve kültür etkinliklerimiz dolu dizgin devam ediyor. Hasan Ali Yücel sahnesinde çok oyunlar izledik ve izlemeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Genco Erkal, Selçuk Yöntem, Sumru Yavrucuk ve çok sayıda ünlü sanatçıyı Kartal’da izleyiciyle buluşturduk. Ama öte yandan üretmek başka bir şey. Bugün kendi belediyemizin tiyatrosunun bu denli güzel, bu denli organize olması ve bu genç arkadaşlarımızın sıcaklığı, enerjisi ve pozitifliğiyle müthiş bir oyun izledik. Bir kez daha gurur duydum. Erdal hocam ve öğrencilerinin emeklerine sağlık.. Gerçekten bizleri çok mutlu ettiniz. Yaşasın sanat, yaşasın tiyatro” dedi. Konuşmasının ardından Yüksel, Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım’a ve oyuncular adına da Şule Eda Yılmaz’a çiçek takdim etti.

Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, “Kartal’da tiyatronun gelişmesini sağlayan, genç yeteneklerin tiyatroyla buluşmasını sağlayan ve bizlere en büyük desteği veren Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e tüm öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nun eğitim programı, her sene Ekim ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Belediye Tiyatrosu’nda ilk yıl “Farkındalık”, ikinci yıl ise “Farkındalıkla beraber disiplinler arası anlayışla oyun sahneleme çalışmaları yapılıyor. Oyunculuk eğitiminde; ‘Diksiyon’, ‘Beden Dili’, ‘Sahne Bilgisi’, ‘Geleneksel Türk Tiyatrosu’, ‘Tiyatro Tarihi’, ‘Rol Alıştırmaları’ ve ‘Dramaturji’ dersleri okutuluyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi, Türkiye’de bu sistemde eğitim veren ilk ilçe belediye tiyatrosudur. Her yıl yetenek sınavıyla öğrencilerini belirleyen Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi, çalışmalarını Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sürdürüyor. Kartal Belediye Tiyatrosu bugüne dek ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’, ‘Oidipus’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’, ‘Sezuan’ın İyi İnsanı’, ‘İvanov’, ‘Troia’, ‘Sınır’, ‘Duvar’, ‘Ritiel’, ‘Rumuz Goncagül’, ‘Jako’nun Doğum Günü’, ‘Kısmet’, ‘Yaslı Köy’, ‘Lisistrata’ ve ‘Miken’den Kız Kaçırma’ gibi oyunları başarıyla sahneledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72